Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Besni´de Öksüz, Yetim ve Engellilere Yardım

Besni Kaymakamlığı tarafından başlatılan ?Öksüz ve Yetimler Bizim Canımızdır? projesi kapsamında 1.000 öğrenciye kışlık giyim ve 50 engelliye tekerlekli sandalye yardımı yapıldı.

GÜNDEM 13.12.2016 15:45:17 0
Besni´de Öksüz, Yetim ve Engellilere Yardım

Besni Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan ?Öksüz ve Yetimler Bizim Canımızdır? projesi kapsamında ihtiyaç sahibi bin öğrenciye kışlık mont ve ayakkabı yardımı yapıldı.

Ayrıca hayırsever işadamı Ali Erdemoğlu tarafından gönderilen 50 adet tekerlekli sandalyede ihtiyaç sahibi 50 engelliye Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle teslim edildi.

Törene Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk,  Merinos A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, İş adamı Ercan Göğüş, BEGED Başkanı Mustafa Öncel, öğretmenler, öğrenciler ve engelliler katıldı.

Törenden konuşan İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya; ?Şüphesiz insan için hayatta en önemli görev, en büyük eser başkaları için ne yaptıklarımız, insanlığa ne kadar hizmet ettiğimiz, insana ne kadar faydalı olduğumuzdur. Çünkü bir insan için en büyük sermaye geride bıraktıklarıdır. Özellikle bu sermaye insanlık içinse o kişinin adı hep hayırla yâd edilecek, gelecek nesillere ışık olacak ve o nesiller tarafından örnek alınacaktır.

Rahmetli amcamız Mehmet Erdemoğlu´nun bıraktığı bayrağı devralan kıymetli evlatları Ali, İbrahim ve Mahmut Erdemoğlu ağabeylerimiz bu bayrağı taçlandırarak geleceğe taşımaya devam ediyorlar.

Yaklaşık bir buçuk yıldır Besni´mizin değerli işadamlarını tanımaktan, onlarla beraber çalışmaktan onur duydum, gurur duydum, Besni ve köyleri dahil nereye gitsek Merinos dahil birçok iş adamımızın, hayırseverlerimizin eserlerini gördük. Besnililer iş adamlarımızla, hayırseverlerimizle ne kadar övünse, ne kadar onur duysa azdır.

Bu sene başında ?Yetim ve Öksüzlerimizi Sevindirelim? projesiyle ilçemizde 370 yetim öksüzümüzü tespit ettik. Hayırseverimiz Ercan Beyinde büyük destekleriyle bu yavrularımızı bugün sevindireceğiz. Yine Ali Erdemoğlu ağabeyimizin destekleriyle engelli 50 vatandaşımıza tekerlekli sandalye verilecektir. Sizlerle ne kadar övünsek, gurur duysak azdır. Bu vesileyle bu güzelliğin ortaya çıkmasına vesile olan kıymetli ağabeyimiz Ali Erdemoğlu Beyefendi başta olmak üzere kıymetli iş adamımız Ercan Göğüş Beyefendiye şahsım, devletim ve Besnililer adına sonsuz teşekkür ediyorum? dedi.

Yapılan konuşmanın ardından öğrencilere kışlık mont, ayakkabı ve engellilere tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildi.

Törende desteklerinden dolayı işadamları Ali Erdemoğlu ve Ercan Göğüş´e İlçe Kaymakamlığı tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER