Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Besni´de Okuma-Yazma Seferberliği Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma-yazma seferberliği kampanyası Besni´de başladı.

GÜNDEM 16.02.2018 17:18:38 0
Besni´de Okuma-Yazma Seferberliği Başladı

İlçede Okuma-yazma seferberliğinin amacına ulaşması için Besni Kaymakamı Ahmet Gencer Başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, İlçe Müftü Vekili Seyit Yıldırım, Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sertpolat, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet E.Aslan, A.C. Yamazaki İlk/Orta Okulu Müdürü İrfan Yıldız, Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Demirel, Erdemoğlu Mahalle Muhtarı Mehmet Bülbül, Yenibesni Mahalle Muhtarı Veysel Özbay, Kızılpınar Köyü Muhtarı Mehmet Zengi, Üçgöz Köyü Muhtarı Haci Ali Cebe´den oluşan İlçe Seferberlik Yürütme Kurulu oluşturuldu.

Yürütme Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirerek ilçede okuryazarlık seferberliği konusunda yapılabilecekler değerlendirildi.

Gerçekleşen toplantıda; okuryazarlık seferberliği hususunda yapılabilecekler değerlendirilerek; İlçemize bağlı belde ve köylerde çalışmaların daha etkili yürütülebilmesi için önlemlerin alınması, belde, köy ve mahalle düzeyinde seferberliği yürütecek ve sorumlu olacak köy veya mahalledeki okul müdürü başkanlığında Belde, Köy ve Mahalle Seferberlik Yürütme Komisyonlarının oluşturulması kararlaştırılarak bu komisyonların ev ziyaretleri yoluyla sorumlu oldukları yerleşim alanlarında okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin belirlenmesi, bunların kursa kaydedilmesi ve devamlarının takibinin sağlanması gerektiği belirtildi.

Toplantıda Besni Kaymakamı Ahmet Gencer okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlara ulaşabilmeyi hedeflediklerini belirtti. 

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER