Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Besni´de ÖSYS Tercih Danışma Merkezleri Kuruldu

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ÖSYS işlemlerin başlaması sebebiyle İlçe Koordinasyon Kurulunca Besni´deki tüm liselerde ÖSYS tercih danışma merkezi kurulduğunu söyledi.

EĞİTİM 21.07.2017 19:00:02 0
Besni´de ÖSYS Tercih Danışma Merkezleri Kuruldu

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ÖSYS işlemlerin başlaması sebebiyle İlçe Koordinasyon Kurulunca Besni´deki tüm liselerde ÖSYS tercih danışma merkezi kurulduğunu söyledi.

 Kurulan tercih danışma merkezlerinin önemine değinen Yazar, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti; ?Bakanlığımız tarafından bu yıl ilk defa tüm liselerde tercih danışma merkezi açılması için planlamalar yapıldığını ve bu kapsamda tercih döneminden üç ay önce müdürlüğümüzce gerekli görevlendirmelerin yapıldı.

 Bu görevlendirmeler sonucunda ilçemizde; Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu lisesi,Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Fen lisesi, Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Besni İmam hatip Anadolu lisesi, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Suvarlı Çok Programlı Anadolu Lisesi, Kızılin Anadolu Lisesi, Çakırhüyük Çok Programlı Anadolu Lisesi, Sarıyaprak Çok Programlı Anadolu Lisesi, Şambayat Çok Programlı Anadolu Lisesi, Köseceli Çok Programlı Anadolu Lisesi´nde tercih danışma merkezleri kurulmuştur? dedi. 

Okulların 18-26 Temmuz tarihleri arasında hizmet vereceğini ve öğrencilerin tüm tercih danışma merkezlerinden hizmet alabileceğini ifade eden  Yazar; Önemli olanın sınav başarısına paralel bir yerleştirme başarısının yakalanabilmesidir. Bu amaçla profesyonel bir Rehberlik ve Tercih Danışmanlığının şarttır? diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, bireylerin ilgi, yetenek ve değerlerinin üst öğrenim tercihlerinde önemli birer faktör olduğunu ifade ederek, kişisel özellikleri ve bireysel tercihleri, ekonomik öncelikleri dikkate alınarak, sınavda almış olduğu başarı sırasına göre tercih yapılmasının bireylerde, gelecekte mesleki tatmin ve başarının yakalanmasını sağlayacağını söyledi.

Yazar; 2017-ÖSYS yerleştirme tercihlerinde veli ve öğrencilerimizin ÖSYS danışma merkezine başvurmalarının, geleceklerini belirleme adına kendilerinin yararına olacağını söyleyerek öğrencilere başarılar diledi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER