Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Besni´de sarımsak hasadı başladı

Besni´ye bağlı Kesmetepe Beldesinde sarımsak hasadı başladı. İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu hasat yapan çiftçileri ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

GÜNDEM 3.06.2020 09:47:26 0
Besni´de sarımsak hasadı başladı

Ziyarette Kaymakam İmamoğlu´na İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz, ilçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kösekul, İlçe Özel İdare Müdür V. Ahmet Tanrıkolu ve Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan eşlik etti.

Sarımsak hasadı gerçekleştiren çiftçilerin emeklerini yerinde görmek için ziyarette bulunan ilçe protokolü çiftçilerin ve işçilerin sorun ve taleplerini dinleyip bol ve bereketli bir sezon olması dileklerinde bulundu.

Ziyarette sarımsak hasadı ile ilgili bilgiler veren Besni Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kösekul; ?Besni´de yaklaşık 700 dekar alanda ekonomik anlamda sarımsak yetiştiriciliği yapılmakta olup hasadı başlamıştır. Ekim ayı sonunda ekilen sarımsaklar hasat edildikten sonra yerine ikinci ürün olarak pamuk veya mısır ekilmekte.

Kış döneminde boş kalan arazi sarımsak ekilerek değerlendirilmiş olmaktadır. Dekara 1200 kg verim veren sarımsak üretimi işçiliği çok olan bir yetiştiricilik olup sofralarımıza gelmesi için çiftçilerimiz yoğun emek vermektedir. Korona virüsü salgınına rağmen tarlada çalışmalarına devam eden çiftçilerimizi göstermiş oldukları gayretten dolayı tebrik ederim? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER