Besni´de sportif yetenek taraması başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milliği Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin Besni ayağı başladı. Kapalı Spor Salonunda yapılan yetenek taramasına katılan Besni Kaymakamı Be

GÜNDEM 13.03.2020 09:52:59 0
Besni´de sportif yetenek taraması başladı

İlk olarak geçtiğimiz yıl yapılan ve Türkiye genelinde her yıl yaklaşık bir milyon 3. sınıf öğrencisinin katıldığı proje ile öğrencilerin boy-kilo, esneklik, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, geriye doğru sağlık topu atma, el kavrama kuvveti, sürat, çeviklik ve dikey sıçrama gibi 8 farklı istasyonda yetenekleri ile değerlendiriliyor. Öğrencilerin yetenek taramalarına katılan Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu yapılan testlerle ilgili bilgiler aldı.
İlçemiz merkezindeki okullarda öğrenim gören 630 üçüncü sınıf öğrencisinin katılacağı taramalar İlçe Spor Salonunda yapılıyor.
Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörleri ve Beden Eğitimi öğretmenlerinin gözetiminde yapılan taramalar için İlçe Spor Salonunu ziyaret eden İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu yapılan testlerle ilgili bilgiler alırken çocukları sporla tanıştırmak, sporu geniş kitlelere yaymak, topluma spor yapma kültürünü yerleştirmek, spora başlama yaşlarında olan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu yetiştirilmesini sağlamak adına projenin çok önemli olduğunu belirtti.
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında İlçe Spor Salonuna gelen Besni Belediye Başkan Vekili Osman Dutlu , Köseceli Belediye Başkanı Kerim Durğut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ve Do-Kan Spor Kulübü Antrenörü Serdar Meşen de Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel´den bilgiler aldı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor