Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BESNi´DE TAM KAPANMA BAŞLADI

Koronavirüs gündemiyle toplanan Cumhurbaşkanlığı kabinesi bir dizi yeni kararlar alarak 17 günlük tam kapanma kararı verdi. 29 Nisan Perşembe günü başlayan sokağa çıkma kısıtlaması 17 Mayıs Pazartesi´ne kadar sürecek. Öte yandan sağlık bakanlığı da illere

GÜNDEM 30.04.2021 10:13:44 0
BESNi´DE TAM KAPANMA BAŞLADI

VAKA SAYILARININ DÜŞMESİ İÇİN TAM KAPANMA UMUDU
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ülkemizde ağır sonuçlar vermeye devam ediyor. Ülke genelinde günlük 40 binin üzerinde yeni vaka sayıları çıkarken Cumhurbaşkanlığı kabinesi de bir kez daha koronavirüs gündemiyle toplandı.
Toplantıdan bir dizi ek tedbir kararı çıkarken 19 günlük tam kapanmaya gidilmesine karar verildi.
29 Nisan Perşembe günü saat 19:00 itibariyle başlayan sokağa çıkma kısıtlaması 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05:00´a kadar kesintisiz sürecek.
Tam kapanma günlerinde kasap, fırın, manav, market gibi esnaflar belirli saatlerde faaliyetlerine devam edecekken Zincir marketler ise Pazar günleri kapalı olacak.
Öte yandan vatandaşların zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatlerine de izin verilmeyeceği belirtilen tam kapanma genelgesinde yeme içme mekanlarının da paket servis şeklinde faaliyetlerini sürdürebileceği kaydedildi.

RESMİ DAİRELER ESNEK ÇALIŞMAYLA AÇIK OLACAK
Tam kapanma için alınan tedbirlerin yanı sıra hafta içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarda hizmetlerin aksamaması için uzaktan veya dönüşümlü olarak esnek çalışma sistemine geçilecek. Konuyla ilgili genelgede yer alan ifadeler ise şöyle; ?Tam kapanma sürecinde sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetlerin sürdürülebilmesi için gerekli asgari personel seviyesine düşülecek (asgari personel seviyesi toplam personel sayısının %50´sini aşmayacak ölçüde) şekilde uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya geçilecektir?
Tam kapanma için alınan diğer tedbirlerine ise 81 il valiliklerinin internet adresinde yer alan genelgeden bakılabileceği kaydedilirken kolluk kuvvetlerinin ise denetimlerini sıkılaştırarak alınan tedbirlerin uygulanması için sürekli olarak denetim faaliyetlerinde bulunacağı bildirildi.

ADIYAMAN´DA VAKA ARTIŞLARINDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR
Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da illere göre haftalık vaka sayılarının bulunduğu yeni risk haritasını açıkladı. Bir önceki hafta düşüşe geçen vaka sayıları 17-23 Nisan tarihlerini kapsayan yeni haritada da düşüş eğilimini sürdürdü. Bir önceki hafta Adıyaman genelinde vaka sayıları yüz bin kişide 221 seviyelerinde iken bu hafta bu sayı 200´lere geriledi.


Anahtar Kelimeler: BESNi KAPANMA BAŞLADI
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER