Besni´de vaka sayısı her geçen gün artıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Besni´de etkisini artırmaya devam ediyor. Her gün onlarca vakanın çıktığı ilçede koronavirüs tedbirleri kapsamında son olarak 65 yaş üstü vatandaşlara kısıtlama getirilirken yine şehrin işlek caddelerinde

GÜNDEM 17.11.2020 12:43:04 0
Besni´de vaka sayısı her geçen gün artıyor

HER GÜN ONLARCA VAKA ÇIKIYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 1 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgını Besni´de de hızla yayılmaya devam ediyor.
Pandemi nedeniyle her gün onlarca vakanın çıktığı ilçede birkaç gün önce iki günde 130´un üstünde vaka çıktığı tespit edildi. Testleri pozitif çıkan kişilere yönelik karantina uygulaması başlatılırken durumları hafif olan kişilerin tedavilerine ise evlerinde devam edildiği öğrenildi.
Tüm bu yaşanan gelişmeler virüsün ürkütücü boyutunu bir kez daha gözlerine önüne sererken yeniden valiliklere gönderilen genelgelerle ilave tedbirler alınmaya başlandı.

65 YAŞ ÜSTÜNE KISITLAMA VE SİGARA YASAĞI

Geçtiğimiz haftalarda Gazetemizi ziyaret eden Besni Kaymakamı Nazlı Demir, vaka sayılarına ilişkin yaptığı açıklamada ilçede vaka sayılarının artış gösterdiğini açıklamıştı. İlçe merkezinde vaka sayılarının ürkütücü boyutlara ulaşmasının yanı sıra köylerde de durumun ciddi olduğu öne sürüldü. Her geçen gün köylerde de çok sayıda kişide virüs tespit edildiği ve çok sayıda ikametin de yine karantinada olduğu öğrenildi. Yaşanan gelişmelerle birlikte geçtiğimiz günlerde ülke genelinde ilave koronavirüs tedbirleri alındı. Tedbirler kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalarına yönelik kısıtlamalar getirilirken yine ilçe Hıfzıssıhha kurulunun almış olduğu kararla şehrin işlek caddelerinden olan Atatürk ve Gaziantep Caddeleri gibi bir çok güzergahta da sigara içilmesi yasaklandı. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor