Besni’de E-Sınav Merkezi açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilçelerdeki e-sınav merkezlerinin artırılması kapsamında başlatılan çalışmalar sonucunda Besni’de de e-sınav merkezi törenle hizmete açıldı.

GÜNDEM 8.03.2022 09:10:00 0
Besni’de E-Sınav Merkezi açıldı

Yapılan açılışa İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Baba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, kurum ve daire amirleri, vatandaşlar ve öğretmenler katıldı.

Açılan E-Sınav merkezi ile basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapıldığı sınav merkezinde, özellikle MTSK sınavına giren vatandaşların Adıyaman'da bulunan sınav merkezine gitmek zorunda kalması durumu ortadan kalkmış oldu. Vatandaşların randevu alarak girebilecekleri, açık öğretim kurumları sınavları, kalfalık ustalık teorik sınavları, amatör telsizcilik sınavları, motorlu taşıtlar sürücü kursiyerleri teorik sınavlarının tümü artık Besni’deki E-Sınav Merkezi'nde  gerçekleşecek.

Sınavda görev alacak Uygulama ve İzleme Sorumlusu görevlilerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Birimi sorumlusu Abdullah Karaman ve MEBBİS Yöneticisi Mehmet Songuralp tarafından eğitimler verildi.

Besni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine ait binanın bir bölümünde oluşturulan Besni E-Sınav Merkezi'nin açılışı Besni Kaymakamı Nazlı Demir tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Kaymakam Demir; “İlçemizin ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda yapılan her çalışma mutluluk verici. Hiç şüphesiz E-Sınav Merkezinin açılması da bunlardan biri. Artık vatandaşlarımızın sınava girmek için il merkezine gitmesine gerek kalmadı. Bunda emeği geçen herkesin eline, emeğine sağlık; bütün vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Açılış öncesinde E - Sınav Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ise; “Elektronik Sınav Merkezi'nin Besni ilçemizde açılması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı merkezi sınavlarına girmek isteyen adaylar il merkezine gitmek zorunda kalmadan ilçemizde sınavlarına girebileceklerdir. Bu sınavlarda görev alacak görevlilerimizin eğitimi Müdürlüğümüzde görevli personeller tarafından verildi. Sınav merkezimizde sınav yapılması için bütün hazırlıklarımız bu şekilde tamamlanmış oldu. Elektronik Sınav Merkezimiz şimdiden tüm adaylarımıza ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Anahtar Kelimeler: Besni’ -Sınav Merkezi açıldı

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor