Besni’de Enkazlar şehir dışına çıkarılacak

.

GÜNDEM 5.04.2023 13:17:00 0
Besni’de Enkazlar şehir dışına çıkarılacak

Depremde yıkılan binaların enkazları şehir dışına taşınacak. Şehir içinde ve çevre yolunda bulunan bina enkazları halk sağlığını etkilemeyecek şekilde şehir merkezinden uzak bir bölgeye taşınacak.
Asbest tehlikesi nedeniyle molozlar şehir dışında bir bölgeye dökülecek. Şehir içinde yıkılan ve acil yıkılması gereken binaların enkazının 15 Temmuz mahallesindeki kum ocağına götürüleceği belirtildi.

AYRIŞTIRMA İHALESİ YAPILDI

Besni Kaymakamlığının molozların geri ayrıştırma ihalesini yaptığı öğrenildi. 13.3 milyon bedelle geçtiğimiz hafta ihalesi yapılan geri dönüşümün yine 15 Temmuz mahallesindeki kum ocağında yapılacağı öğrenildi.
Kaymakamlık, daha sonra yıkılacak olan ağır ve orta hasarlı binaların molozlarını ise şehir merkezinde uzak bir bölgeye taşıyacağı ve burada ayrıştıracağı öğrenildi.

Peki, Molozların insanlardan uzak bir yere taşınması neden bu kadar önemli?

ASBEST TEHLİKESİ

Çimento ve yalıtım maddelerinde kullanılan asbest maddesi yıkılan binaların enkazında toz halinde yayılarak insan sağlığını tehlikeye atıyor. 
6 şubattan bu yana depremin etkilediği 11 ilde çıkan milyarlarca ton moloz içerisinde bulunan asbest maddesi başta kanser olmak üzere bir çok hastalığa neden olabiliyor. Bu yüzden bina enkazlarının yerleşim yerlerinden mümkün olduğunca uzak yerlere dökülmesi büyük önem arzediyor.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor