Besnili Ayşe Işık’ın resim sanatı aşkı engel tanımıyor

GÜNDEM 24.08.2012 09:15:15 0
Besnili Ayşe Işık’ın resim sanatı aşkı engel tanımıyor

 

Talihsiz bir kaza sonucu iki kolunu kaybeden ancak hayata küsmeyip ayaklarıyla resim yapan ve birçok kişisel sergi açan ressam Ayşe Işık ile asıl mesleği trafik polisliği olan İsmail Utku, Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi Mavi Galeride Ayak izi Adlı sergilerini açtılar.

Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk’in açılışını yaptığı sergiye, sanatseverler katıldı.

Ayşe Işık Kimdir?

Ayşe Işık, 24 Şubat1986 yılında Adıyaman'ın Besni İlçesinin Üçgöz köyünde dünyaya geldi. Beş yaşında bir kaza sonucu buğday erezyon makinesine kollarını kaptırarak, iki kolunu kaybeden Işık, ilkokulu ve ortaokulu Adıyaman'ın Besni ilçesinin Üçgöz köyünde okudu. Besni Anadolu Meslek Lisesinde Bilgisayar bölümünü, daha sonra Bahçelievler Bilgisayar Kursunu bitirdi. Talihsiz bir kaza sonucu iki kolunu kaybeden ancak hayata küsmeyip,ayaklarıyla resim yapan ve birçok kişisel sergi açan, Cumhurbaşkanı tarafından Çankaya Köşküne davet edilen ressam Ayşe Işık, duygularını ayaklarıyla tuvale aktarma sevdasını ise 'Resim yapmayı çok istiyordum, ancak çocukken geçirdiğimin kaza buna engel oluyordu. Ailemle birlikte İstanbul'a geldik. İstanbul'da bir süre resim eğitimi aldım, aldığım eğitimden sonra kendi çabamla resim yapmaya başladım, hedefim daha iyi resimler yapmak ve herkese örnek olmak' şeklinde özetledi.

Trafik Polisliği ile sanatı birlikte yürütüyor!

İsmail Utku 17 Mart1974 yılında Yozgat’ta doğdu. İlkokulu köyünde okuduktan sonra, 1985-1992 yılları arasında; Sarıkaya’da ortaokul ve liseyi okudu. 1997-1998 yılları arasında Bursa Polis Okulu’ndan mezun olduktan sonra, AÖF Sosyal Bilimler Fakültesine kaydolan Utku, 2003 yılında fakülteden diplomasını aldıktan sonra polis mesleğine başladı. 2003-2008 yılları arasında Sivas, daha sonra Muğla Milas’da görev yaptı. 2011 yılından itibaren de Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde trafik polisi olarak çalışıyor. Evli ve iki çocuk babası oln, çocukluk yıllarından beri resim yapmaya büyük bir tutkuyla bağlanan İsmail Utku ortaokul yıllarında hediye edilen yağlı boyalarla başlayan resim yapma aşkını hala ilk gün ki heyecanıyla devam ettiriyor. Bir çok kişisel ve karma sergiler açan Utku, 2012 yılında atölyesinde çalıştığı bayan ressam arkadaşı ile dünya kadınlar gününde karma resim sergisi açtı. Sanatçı eserlerinde daha çok doğa, insan hayatı ve atları konu alıyor.

SERGİ ZİYARET SAATLERİ

10-12 Ağustos 2012 tarihleri arasında Turgutreis Şevket Sabancı Kültür Merkezi’nde Her gün: 10.00 - 20.00 arası ziyaret edilebilir.

(Zafer Baykal-Türkiye Turizm)


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor