BESNİLİ HEMŞERİMİZ YILDIRIM AFRİKA´DA 273 KİŞİYE UMUT OLDU

İstanbul´da ikamet eden Merhum Avukat Halil Yıldırım´ın oğlu Besnili hemşerimiz Mehmet Yıldırım, Afrika´nın Çad ülkesinde başkente 256 km uzaklıktaki Bongor şehrinin Bista köyüne su kuyusu açtırarak 273 insana umut oldu.

GÜNDEM 25.02.2021 17:49:00 0
BESNİLİ HEMŞERİMİZ YILDIRIM AFRİKA´DA 273 KİŞİYE UMUT OLDU

İstanbul´da ikamet eden ve özel bir şirkette Bilgi İşlem Müdürü olarak çalışan Besnili hemşerimiz Mehmet Yıldırım geçtiğimiz günlerde sıcak çöl ikliminde su sıkıntısı çeken Afrikalı insanlar için gönülleri fetheden bir karar aldı.

Yıldırım, Babası merhum Avukat Halil Yıldırım ve yeğeni merhum Berke Erkan adına Afrika´nın Çad ülkesinde, başkente uzaklığı 256 km olan Bongor şehrinin Bista köyüne yaptırdığı su kuyusu ile köydeki 273 insana umut oldu.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Yıldırım; ?Çoğu zaman televizyonlarda, belgesellerde o bölgedeki insanların su konusunda çektiği sıkıntıları izliyoruz. Bende bu düşünceyle o insanların hayatlarına dokunabilmek adına böyle bir karar aldım. Biliyoruz ki su hayattır ve oradaki insanların da en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birisi bu. İnsanların orada, kilometrelerce yürüyüp sonuçta doldurdukları su da çamur ama başka çareleri yok, onu içiyorlar, onunla temizlik ihtiyaçlarını gideriyorlar. Tabi oradaki insanların başka ihtiyaçları da var ama su hepsinin önünde geliyor.

Bende bu düşünceyle hareket ederek orada bir su kuyusu açılması için girişimlerde bulundum ve çok şükür su kuyumuz açıldı. Babam merhum Avukat Halil Yıldırım ve geçtiğimiz aylarda trafik kazasında kaybettiğimiz yeğenim Berke Erkan adına açtırdığımız su kuyusu sayesinde o köydeki insanlara bir nebze olsun umut olabilmeyi çok şükür ki Allah bana nasip etti? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor