BESNİLİ PROFESÖR ZEYNEL ÖZLÜ´DEN GAZİANTEP TARİHİNE ÜÇ ESER DAHA

Bugüne kadar Gaziantep tarihine önemli katkılarda bulunan Besnili Profesör Dr. Zeynel Özlü son olarak Şehitkamil Belediyesi öncülüğünde Dülükbaba, Mercidabık Savaşı ve Nizip savaşı adlı üç kitabın daha yazarlığını yaptı. Eserlerin tanıtım programında konu

GÜNDEM 15.08.2021 13:30:46 0
BESNİLİ PROFESÖR ZEYNEL ÖZLÜ´DEN  GAZİANTEP TARİHİNE ÜÇ ESER DAHA

Gaziantep´in tarihi ve kültürü yönünde bu güne kadar sayısız eser kazandıran Şehitkamil Belediyesi sırasıyla, Dülükbaba, Mercidabık Savaşı ve Nizip savaşı adlı üç kitap daha bastırdı.

 19. Yüzyılın İlk Yarısında Osmanlı Devleti´nde Bir Dram ?Nizip Savaşı´, Gaziantep´te Gönülleri Birleştiren Bir Eren ?Dülükbaba´ ile Yavuz Sultan Selim´in Kutlu Seferi ?Mercidâbık Savaşı´ isimli 3 eserin tanıtımında önemli bilgiler verildi. Kitabın yazarı Zeynel Özlü´nün sunum yaptığı tanıtımda Türkiye Büyük Millet Meclisi İdari Amiri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, kitapların büyük anlam ifade ettiğini söyledi.  

ÖNEMLİ KİTAPLAR

Tanıtım programında konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, ?Zenginliklerimizi ön plana çıkarmak, yazılı metinler haline dönüştürmek, şehrin kültür, sanat dokusunu kalıcı, basılı materyaller haline dönüştürerek gelecek nesillere taşımak çok kıymetli, değerliydi. Bunun eksikliğini, şehrimizin, medeniyetimizin tarihini, şehrimizin jeopolitik anlamda ne tür değerler arz ettiğini görmemiz ve gelecek nesillere aktarmamız açısından gerçekten çok önemliydi? dedi. 

27 ESER OLUŞTU

Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu ise, ?Bu konuda üniversitemizde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde serilerimizi devam ettiriyoruz. Bugüne kadar, bugünkü tanıtımını yaptığımız eserlerle birlikte Gaziantep´in geçmişiyle ilgili 27 eser oluşturmuş olduk. Bundan sonraki süreçte de Allah imkan verdiği ölçüde bu alandaki çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Eğer bu tür akademik çalışmalar olursa biz seve seve destekleriz. Yarın bu görevler bitecek. Bizler makamlarımızdan ayrılacağız ama bu eserler kalacak. Özellikle kültür hayatımızla ilgili somut olan somut olmayan kültürel miraslarımız da dahil olmak üzere bizden sonraki nesillere aktarılabilmesi adına bu kaynaklar çok önemli. Hep kulaktan kulağa geçiyor ama yazılı olarak elimizde eserler yoktu. Bu çalışmaların özellikle akademik camia tarafından yapılmış olması bizi rahatlatıyor. Yoksa kulaktan dolma bilgilerle derlenen eserler var, bunlar bize geliyor ama biz bu eserlerin basımıyla ilgili hiçbir zaman taraf olmadık. Çünkü yarın bunun sorumluluğu var. Bizden sonra bu yanlış bilgilerin yanlış olarak aksetmemesi adına akademik çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz. İnşallah 25 Aralık tarihine kadar yetişecek başka eserlerimiz de var?

100. YIL DÖNÜMÜNE GÜZEL BİR ARMAĞAN OLSUN İSTEDİK

19. Yüzyılın İlk Yarısında Osmanlı Devleti´nde Bir Dram ?Nizip Savaşı´, Gaziantep´te Gönülleri Birleştiren Bir Eren ?Dülükbaba´ ile Yavuz Sultan Selim´in Kutlu Seferi ?Mercidâbık Savaşı´ isimli eserlerin yazarı Prof. Dr. Zeynel Özlü, programda yaptığı konuşmada kitaplarla ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Prof. Dr. Özlü, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Gaziantep´imizin; kültürel değerleri, sosyal değerleri bu zamana kadar hep siyasi tarih olarak anlatıldı. Ama biz, sosyal kültürel yönüyle ortaya koyduğumuz 3 adet çalışmayla ilgili bugün bir araya geldik. Tabi bu kitapların oluşturulma sürecinde Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ile çalışmanın başından sonuna kadar, her an istişare içerisinde olduk. Bu kitapları yetiştirene kadar parmaklarım uyuştu. Gaziantep´imizin 100. yıl dönümüne güzel bir armağan olsun istedik. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor