Besnili Süper Savcı

GÜNDEM 22.03.2014 14:12:53 0
Besnili Süper Savcı

Muğla Fethiye'nin Karaçulha beldesinde Harun Yalçınkaya ve Mutlu Y. ile ortak kahvehane işleten Onur D. (37), tutuklu bulunduğu cezaevinden bir süre önce firar etti. 9 ayrı suçtan araması bulunan cezaevi firarisi Onur D., belinden çıkardığı iki tabancayla önce Harun Yalçınkaya'ya ardından çevreye ateş etmeye başladı. Kurşunların isabet ettiği Harun Yalçınkaya ve kahvede bulunan Fatih Ç. ve İbrahim B. yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Harun Yalçınkaya kurtarılamadı. 

BEBEĞİ REHİN ALDI 

Onur D.'nin peşine düşen polis ekipleri, zanlının Ahat mevkiindeki kendi evinde olduğunu tespit etti. Kapıyı defalarca çalmasına rağmen cevap alamayan polis, çevreyi sardıktan sonra çilingir getirterek eve girdiği anda Onur D., eşi ve 4 aylık bebeğinin başına tabanca dayayıp rehin aldı. Cinayet zanlısının eşini ve çocuğunu öldüreceğini söylemesi üzerine ikna çalışmalarına başlandı. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı Eyüp Göğüş, zanlıyı ikna etmek için dil döktü. Onur D., uzun çabalar sonucu Savcı Göğüş'ün eve girmesine izin verdi ve beraberinde bir de gazeteci getirmesini istedi. 

TEHLİKELİ GÖREV 

Olay yerinde bulunan basın mensupları arasında bulunan İHA muhabiri Mustafa Taşkın, elindeki 2 adet tabancayla eşi ve çocuğunu rehin alan zanlının ikna edilebilmesi için eve gitmeyi kabul etti. Kamerasıyla binaya giren Taşkın, hayat güvencesinin sağlanamayacağı gerekçesiyle polis ekipleri tarafından dairenin giriş kapısından içeriye alınmadı. Taşkın, zanlının talebi üzerine savcı ile geçen görüşmelerini kapıdan kayıt altına aldı. 

ÇAY İKRAM ETTİ 

Elindeki silahları bir an olsun bırakmadan Savcı Eyüp Göğüş ile görüşen Onur D., eşinden savcıya çay ikram etmesini istedi. Savcıyla çay içerek sohbet eden zanlı, bir süre sonra ikna olarak elindeki silahları savcıya teslim etti. Cinayet zanlısının evden ayrılmasının ardından polis ekipleri, kadın ile 4 aylık çocuğu da ekip otosuna bindirerek ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. 

(kaynak: www.takvim.com.tr)

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor