Besnili Uzman Klinik Psikolog da Azerbaycan´da

Azerbaycan, Dağlık Karabağ Savaşı´nda gazi olan askerler, şehit aileleri ve Ermenistan´ın saldırılarından etkilenen sivillere yardım etmeleri amacıyla Türk hekimlerle çalışacak. Bu kapsamda bakanlık aralarında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel´in kı

GÜNDEM 20.03.2021 11:21:03 0
Besnili Uzman Klinik Psikolog da Azerbaycan´da

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyon sonrasında bazı gazilerde, şehit yakınlarında ve saldırılardan etkilenen sivillerde, travma sonrası stres bozukluğu, depresyon, iletişimde zorluk, uykusuzluk, saldırganlık ve benzer durumların görüldüğünü açıkladı.

Bakanlığın acil telefon hattı oluşturduğu, savaş nedeniyle psikolojik sorunlar yaşayanların 24 saat faaliyet gösteren bu hattı arayarak psikologlara başvurabileceği açıklamalara eklendi.

Bakanlığın profesyonel psikolojik yardıma ihtiyacı olan kişilerin etkili şekilde rehabilitasyonu için Türkiye´den 20 uzman psikolog davet etti. Davet edilenler arasında alanında uzman olan ve ayrıca Yeryüzü Doktorlarında çalışan Besnili hemşerimiz Fatma Esengül Demirel´de yer aldı. Aynı zamanda Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel´in kızı olan F. Esengül Demirel uluslararası deneyime sahip uzmanlar tarafından yapılan sıkı bir değerlendirme sonrası 20 kişilik grupta yer aldı. Türk doktor ve uzman psikologların Azerbaycan´da çalışmaya başlaması dost ve kardeş ülke Azerbaycan tarafından büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılandı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor