BESNİLİ YAZARIN YENİ KİTABI OKUYUCULARLA BULUŞTU

Kastamonu’da hemşirelik yapan Besnili Türkan Kıran Baltacı’nın yeni kitabı “Kayıp Ruhlar” Neyno Kültür Yayınevi organizasyonuyla Barutçuoğlu AVM’de düzenlenen imza gününde okuyucularıyla buluştu.

GÜNDEM 1.07.2022 10:34:00 0
BESNİLİ YAZARIN YENİ KİTABI OKUYUCULARLA BULUŞTU

Aslen Besnili olan Türkan Kıran Baltacı’nın yeni kitabı “Kayıp Ruhlar” raflardaki yerini aldı. Son olarak Kastamonu’da Neyno Kültür Yayınevi organizasyonuyla Barutçuoğlu AVM’de yeni kitabı için imza günü düzenleyen Baltacı, 2021 yılının Haziran ayında yayımlanan ilk kitabı “Nefes” ile yazarlık hayatına giriş yaptı.

Yazma tutkusunun lise yıllarına dayandığını dile getiren Baltacı, o dönemler Besni’de yapılan şiir yarışmalarındaki birincilikleriyle bu tutkusunun daha da arttığını söyledi.

Yeni kitabı ve imza günü hakkında gazetemize konuşan Türkan Kıran Baltacı; “1979 Besni doğumluyum. Besni Anadolu kız meslek lisesinden 1997 yılında mezun oldum. 1998’de Gazi Üniversitesi Kastamonu Hemşirelik Fakültesini kazandım. 20 yıldır hemşirelik yapıyorum. Kastamonu'da yaşıyorum. 20 yıldır evliyim ve19 yaşında bir oğlum var. Şuanda Kastamonu Türk Kızılay kan bağış merkezinde hemşireyim.
Yazma tutkum lise yıllarına dayanıyor. Lise dönemlerinde Besni’de yapılan şiir yarışmalarında birinciliklerim olurdu. Yazmak benim kendimi ifade etme biçimim oldu her zaman. Yazdıklarımı ise son 2-3 yıldır paylaşmaya başladım. İlk kitabım ‘Nefes’ 2021 Haziran ayında çıktı. 2. Kitabım ‘Kayıp Ruhlar’ ise Nisan 2022’de okurlarıyla buluştu.
‘Kayıp Ruhlar’ kitabım öykü ve denemelerden oluşmakta. Her öykü de başka bir karakter ve yaşam bulunmakta. Bütün öykülerimde tema; yaşamla olan savaşımızı ve çabalarımızın anlamsızlığını anlatır. Bir nevi öykülerle harmanlanmış bir kişisel gelişim kitabıdır. Öğüt vermek yerine yaşanmışlıklardan ders çıkarır. Öykülerin hepsinde son okurun kendisine bırakılmıştır. Çünkü herkesin yaşam yolu farklı ve sonu da farklı olur” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor