BESNİLİLER BAHÇEŞEHİR’DE BULUŞTULAR

GÜNDEM 6.03.2013 09:40:44 0
BESNİLİLER BAHÇEŞEHİR’DE BULUŞTULAR

 

Besni Eğitim Vakfı'nın öncülük yaptığı kahvaltıya BEV Başkanı Mehmet Karakuş, 2. Başkan Zübeyir Özbay ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra BEV'in önceki başkanları, Laleli ve Küçükköy Besnililer dernek başkanları, son zamanlarda BEV toplantılarına iştirak ettiğini sıklıkla gördüğümüz Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, ses sanatçımız Latif Doğan, Prof.Dr Nafi Oruç ve beraberinde Bev saymanı Ali Balta'nın tespitine göre  eş ve aileleri birlikte yüz elli kişiyi aşkın Besnili hemşehrilerimiz katıldılar.
Bu kahvaltı yıllardır özlenen Besnililer birlikteliğinin başlangıcı oldu. Daha henüz bir yaşına girmemiş hatta yeni doğmuş torunlarını getirenler dahi vardı. Böyle görüntüde sevinç yumağının büyümesinin vesilesi oldu. Kişi başı 25 TL ücretli kahvaltının açılış konuşmasında Başkan Mehmet Karakuş; “Sevgili Besnililer hepiniz hoş geldiniz. Yurt dışından yeni geldim yinede kahvaltıya katıldım. Sizlerin katılımı bizleri mutlu etti ve sevindirdi. Sözü uzatmayacağım, İbrahim bey konuşacak hepinize afiyet olsun dedi.
Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Edemoğlu'da; “Kıymetli Besnili hemşehrilerimiz Besni Eğitim Vakfının düzenlediği kahvaltıya hepiniz hoş geldiniz. Eğitim Vakfı yetkililerine teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum.  Geçenlerde yapılan Bev toplantısında benim bir önerim oldu. Büyük katılımlı Besnililer pikniği yapmak adına aslında bu öneriyi Halil Rabuş abimizin başkanlığında da dile getirmiştik. Nasip ise Haziran ayının ilk pazar günü Besni derneklerininde iştirakleriyle vakfın 2. Başkanı Zübeyir bey gerekli görüşmeleri yaparak Kemerburgaz mevkii piknik alanında Vali, Kaymakam, Belediye Başkanları, İstanbul için söylüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı ve tüm Besnili hemşehrilerimizin davetli olacakları piknik Merinos'un sponsorluğunda birlik beraberliğimizi pekiştirmek gayesi ile yapılacak.
Besni dernekleri kaç otobüs gerek ise tespit ederlerse bizde kiralıyacağız. İmkanı olmayanlarıda özellikle piknikte görmek istiyoruz. Biz üstleneceğiz orada Besni yemeklerinden ziyarat aşı, sarma, dolma gibi yani Besni düğünde hangi yemekler yapılıyorsa yapılacak ayrıca herkes kendi yiyeceği neyse getirirler. Birde Latif kardeşimizden ricamız oldu. Kendiside sağ olsun bizi kırmadı ve orada müzik plartfomu kuracak. Burhan kardeşimiz ve Besnili ses sanatçıları sahne alacaklar tabiki sevgili Latif Doğan assolisttimiz olarak sahne alacak. Bu piknik bir ilk olacak ve adı Besnililer pikniği olacak. Her yıl geleneksel hale gelmesini temin edeceğiz” dedi. Erdemoğlu tekrar herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor