Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Besnililer Dergisi 4. sayısı ile yayında

2018 Şubat ayında ilk sayısı ile yayın hayatına başlayan Besnililer Dergisinin son sayısı çıktı. Dergi yine aktüel haberler başta olmak üzere, kültürü, tarihi dokusunu anlatan özel yazıları ve röportajları ile okuyucuların beğenisini kazanacak.

GÜNDEM 1.01.2019 16:57:18 0
Besnililer Dergisi  4. sayısı ile yayında

Besni´de kaliteli içeriği ile yayıncılığa çağ atlatan Besnililer Dergisi´nin 4 sayısı çıktı. Yeni yazarların aramıza katıldığı kaliteli ve Besni üzerine önemli makale ve söyleşilerin yer aldığı 4. Sayıda kapak misafiri ise 5 yıllık görev döneminde yaptığı icraatları ile Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk oldu. Öte yandan Besni´ye gönülden bağlı olan Hasan Emre, Şaban Çağıran başta olmak üzere yazarlarımızın makaleleri, Besni eğitimine yeni bir soluk getirmesi beklenen Mehmet Demirel ile yaptığımız çok özel röportajı da dergide okuyabilirsiniz.

Dergi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Önder ise Derginin giriş yazısında 31 Mart´ta yapılacak olan yerel seçimler ve Besni nin geleceği üzerine değerlendirmede bulunuyor. Bu seçimlerin Besni nin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirten Önder şöyle diyor:

Yerel seçimler ve Besni´nin geleceği?

31 Mart´ta Türkiye seçimlere gidiyor. Mahalli idareler yani Belediye seçimleri ülkenin, vatandaşın gündeminde ön sıralarda yer alıyor.

Besni özelinde, memleketinin geleceğini düşünen ?Besni Sevdalıları?nın en önemli gündem maddesi ise Besni´yi sonraki 5 yıl boyunca yönetecek kişiyi seçmek.

Besnililer Dergisi olarak, Besni Ekspres Gazetesi´nin aksine, içeriğinde ?Siyaset? bulundurmamayı hedeflemiştik. Dergi, Besni özelinde siyaset üstü amacıyla, yani BESNİ DEĞERLERİNİ ön plana çıkarmayı amaç edinerek 3 sayı yayımlandı. Aynı amaçla elinizdeki 4. Sayı ile karşınızdayız?

Buradan bir parantez açarak Kapak Misafirimiz İbrahim Öztürk ile yaptığımız söyleşiye değinmek istiyorum. Siyasi söylemlerden uzak, 5 yıl önce ne söz vermişti, 5 yılda neler yaptı tüm bunları okuyucularımıza ulaştırıyoruz. Takdir her zaman olduğu gibi Besni halkının olacaktır.

Yıllardır birikmiş sorunları var memleketin. 31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimlerde Besni bunu değiştirecek kişiyi seçebilecek mi? Dergi olarak buna kayıtsız kalmayacağız. Besni´nin kısa, orta ve uzun vadede sorunlarını çözmeye talip olan adayların söylemleri ve projeleri ile vatandaşın karşısına nasıl çıktıklarını irdelemek, halka ulaştırmak bizim en temel vazifemiz olacak.

Peki, Besni nasıl bir Belediye Başkanı istiyor? Nasıl bir Belediyecilik anlayışı hakim olmalı Besni´de..!

Özünde, halka hizmetin en önemli makamlarının başında gelen Belediye Başkanlığı makamı, hukuki sınırlarının; yani altyapı, üstyapının ötesinde vazifesi olmasa dahi memleket sorunlarının takipçisi konumunda olan bir makamdır. Bu doğrultuda baktığımızda, çaba harcasalar da son çeyrek asırdır Besni´yi yöneten bazı Başkanların geçerli not almadıkları aşikâr.

Ama Besni olarak bizim kaybedecek vaktimiz yok. Uçuk projeler, imkânsız vaatler ve küçük hesaplarla önümüzdeki 3 ay boyunca yapılacak siyasetin Besni halkı tarafından kabul görmemesi, gerçekten Besni´yi ileriye götürebilecek adayın seçilebilmesi için tüm adayların söylem ve vaatlerini sorgulayacak ve önümüzdeki sayımızda da değerli Besni halkının takdirine sunacağız.

Besni halkının, parti içi çekişmelerden, kişisel hırslardan ya da rant kavgalarına bulaşmadan sadece Besni´ye hizmet için çalışacak adayı seçeceğine inanıyoruz. Tam tersi, Besni´ye 5 yıl daha kaybettirecek, geri dönülmez bir yola sokacaktır.

Sağlıcakla kalın?


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER