Besnililer Dergisinin 5. Sayısı çıktı

?Sıladan Gurbete? sloganıyla geçtiğimiz yıl yayın hayatına başlayan Besnililer Dergisinin 5. Sayısı çıktı. Yerel seçimler dolayısıyla Derginin bu sayıdaki kapak dosyasına Saadet Partisi Besni Belediye Başkan Adayı Reşit Alkan konuk oldu. Dergi, önceki say

GÜNDEM 22.03.2019 13:07:36 0
Besnililer Dergisinin  5. Sayısı çıktı

Dergi Yazı İşleri Müdürü ve Editörü Orhan Önder´de bu sayıdaki giriş yazısında yerel seçimlere değindi. 4 adaylı Başkanlık yarışının sonunda kırıp dökmeden mücadele verilmesi gerektiğine değinen ve sonunda kazananın Besni olmasını dileyen Önder şunları söyledi.

Seçimin kazananı Besni olmalı?

31 Mart seçimlerine az bir süre kaldı ve adaylar proje ve vaatleriyle seçmenin oyunu istiyorlar. Her birisi 5 yıllık dönem için ortaya koydukları projelerle Besni´nin ?geleceğini? kurtarma, "yaşanabilir" bir Besni sözü veriyor.

Projelerin bir kısmı gerçekten Besni´nin önemli sorunlarına parmak basıyor, bazıları ise ilçeyi güzelleştirmek adına yapılacak olanları kapsıyor. Ancak, Besni Belediyesini 31 Mart´tan sonra yönetecek kişinin ve ekibinin önündeki en büyük iş, projeleri hayata geçirmekten öte Besni´yi tüm kesimleri ile bir araya getirerek ilçenin geleceğine dair projeleri el birliği ile hayata geçirmek olmalıdır. Hal böyle olunca seçimin kazananı Besni olacaktır.
Birlik ve beraberlik içinde olan bir Besni böylece İl siyasetinde de söz sahibi olacaktır. Her adayın söylemi bu minvalde olsa da önemli olan icraat yani hayata geçirebilmek?

CHP adayı Vakkas Acar seçimden yaklaşık 4 ay önce belli oldu. MHP´nin de kesin aday çıkaracağı belliydi ve Kenan Polat aday gösterildi. Ancak Ak Parti´nin adayını E. Mehmet Emre olarak açıklamasından sonra 5 yıl önce olduğu gibi bir bölünme yaşandı. Bunun gerekçelerine girmeyeceğim çünkü bu süreçten sonra yaşanan bir noktaya parmak basmak istiyorum.

Besnimizin tabiri caizse ?Fukara Babası? diyebileceğimiz, yıllardan beridir, babalarından aldığı mirasla her zaman Besni´nin yanında olmuş, okullar, taziye evleri, camiler, yurtlar, sağlık ocakları ve sayamayacağımız kadar her biri devasa hizmeti ilçemize hem de karşılıksız olarak kazandıran sayın Ali Erdemoğlu´nun siyasi söylemlerle yıpratılmaya çalışılması kabul edilemez.

Her insan gibi Sayın Erdemoğlu´da bir insandır ve yakın bir akrabasını seçimde desteklemesi, yanında olması kadar doğal bir şey olamaz. Yakın akrabası olan Saadet Partisi adayı Reşit Alkan´a destek vermesi kadar normal bir durum yoktur. Sayın Erdemoğlu her zaman ailesinin, akrabalarının, hemşerilerinin yanında olmuş bir insandır ve bu kadar olumsuz söyleme rağmen Besni´ye bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğini söylemiştir.

Memlekete bir çivi dahi çakmayanlar, memlekete gözü gibi bakanlara laf söyleyemez, söylememeli de?

Bu bir demokrasi yarışıdır ve Halk sandıkta bir karar verecek ve 5 yıl boyunca ilçeyi yönetecek Başkanı ve ekibini göreve getirecektir.

Burada önemli olan başta da söylediğimiz gibi 1 Nisan´dan sonra ilçeyi kimseyi ötekileştirmeden yönetebilmek, birlik ve beraberliği sağlamak ve Besni´yi geri kalmış büyük bir köy durumundan çıkarabilmektir.

Bütün adaylara başarılar diliyorum, umarım Besni kazanır.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor