Besnililer Dergisinin 6. Sayısı Çıktı

?Sıladan Gurbete? sloganıyla geçtiğimiz yıl yayın hayatına başlayan Besnililer Dergisinin 6. Sayısı çıktı. Son sayısıyla okurlarının karşısına çıkan Besnililer Dergisinin kapağına Altuğ Kimya Yönetim Kurulu başkanı Altuğ Tuğsuz konuk oldu. Dergi, önceki s

GÜNDEM 26.07.2019 15:04:18 0
Besnililer Dergisinin 6. Sayısı Çıktı

Dergi Yazı İşleri Müdürü ve Editörü Orhan Önder´de bu sayıdaki giriş yazısında ilçemizin hayırsever ailelerinden Erdemoğlu Ailesinin yaptırdığı Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık-Mühendislik Fakültesi ve Besni´nin geleceğine değindi.
Besnililer olarak Fakülteye sahip çıkılması gerektiğini belirten Önder şunları söyledi;
Fakülte ve Besni´nin geleceği?
Bir hayal edin?
İçinde 10 bin öğrencisi bulunan, 3-4 fakülteli bir Üniversite?
Besni´den, bölgemizden, Türkiye´nin her yerinden binlerce öğrenci Besni´deki Üniversiteye okumaya geliyorlar?
Bacasız fabrika sayılan ve bulunduğu illerin gelişmişlik seviyesini, ekonomisini şaha kaldıran binlerce öğrencisi ile sosyal yaşama renk katan bir Üniversitenin Besni´de olduğunu bir hayal edin..!
Ne kadar güzel bir hayal değil mi?
Besni´de, böyle bir Üniversite´nin bırakın hayalini kurmayı, hayata geçirmek için elini taşın altına koyanlar var. Onlar, ilçemizin medarı iftiharı Erdemoğlu ailesi.
Sayın İbrahim Erdemoğlu, bu hayali gerçekleştirmek için bir kaç yıl önce yola çıkmış, Adıyaman Üniversitesi, YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı, hatta Cumhurbaşkanlığı seviyesinde girişimlerde bulunmuştu.
Babası bilge insan Merhum Mehmet Erdemoğlu´nun vasiyeti olan Fakülte hayalini gerçeğe dönüştürüp, Besni´ye daha büyük bir hayal, bir rüya sunmuştu.
Ancak, Adıyaman Üniversitesinin ve devlet bürokrasisinin engellemeleri ile bu hayalimizin şimdilik gerçekleşme umudu yok, ama vazgeçmişte değiliz?
Biz Besnililer olarak şimdi Fakültemize sahip çıkmalıyız. Fakültemiz elimizde kalır, öğrenciler okumaya devam ederse, Üniversite hayalimiz de devam edecektir. Aksi takdirde, öğrencisi yok diye Üniversite sonunda burayı da kapatacaktır.
Şimdi, tüm kesimleriyle önümüzdeki 1 aylık süreci iyi değerlendirmemiz ve Besni´deki liselerden bu sene ya da önceki yıllardan mezun olup da YKS´ye giren gençlerimizi Fakültemizde okumaya ikna etmemiz gerekiyor. Bunu yaparken burada okumanın artılarını onlara ve ailelerine iyi anlatmalıyız.
Mesela, ailelere ?Çocuğunu Tekstil Mühendisliği ya da İşletme bölümlerine tercih yaptır işsiz kalmasın? demeliyiz. Çünkü buranın burs, staj ve iş garantisinin başka hiçbir üniversitede bulamayacağını, bulsa bile yüzbinlerce diğer öğrenci arasında şansının çok az olacağını söylemeliyiz.
Gurbette okuyup sıkıntı çekeceğine evinde okusun burs imkânından, Merinos Fabrikalarında staj imkânından, en önemlisi de mezun olunca Merinos şirketlerinde iş ve çalışma imkanından faydalanacağını o gençlere iyi anlatmalıyız.
?Bakın, Türkiye´de her 4 üniversite mezunundan 2´si işsiz ve iş bulamıyor.? demeliyiz.
?Senin çocuğun da Anadolu´nun herhangi bir şehrinde Tekstil Mühendisliğinden ya da İşletme bölümünden mezun olup yılarca iş aramasını istemiyorsan bu imkânı sakın kaçırma.? diyerek yol göstermeliyiz.
Olaya bir de ekonomi açısından bakarsak, çok uzak değil, 4-5 yıl önce Besni MYO´da 2500 civarı öğrenci vardı. Aylık Besni ekonomisine milyonlarca lira para giriyordu. Şimdi ise öğrenci sayısı 300-400 civarında. Durumun vahametini bir düşünün?
Besni Esnaf Odası durumun farkında, diğer STK´lara da örnek olacak bir girişimde bulundu ve burayı tercih edecek tüm esnaf çocuklarına sayısı kaç olursa olsun burs vereceğini açıkladı.
Besni´de ileride Üniversite kurulmasının yolu Fakültenin ayakta kalmasından geçiyor. Besnililerin de bu bilinçle hareket edeceğini umuyor ve diyoruz ki; Haydi Besnililer Fakültene ve geleceğine sahip çık.?


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor