“Besnililere bir söz verdim Sözümün takipçisi olacağım”

GÜNDEM 29.04.2014 16:43:31 0
“Besnililere bir söz verdim Sözümün takipçisi olacağım”

“Ödeneğin hızlandırılıp Ödenmesinin takipçisi olacağım”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, gazetemizi ziyaret ederek çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Gaziantep – Araban arasının duble yol yapılmasında ve yolun Besni’ye bağlanmasında çok büyük emekleri olan Gaziantep Milletvekili hemşerimiz önceki gün gazetemizi ziyareti sırasında yol çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ödenek yetersizliği nedeniyle iş makinelerinin geri çekilmesinin ardından Müteahhit ile görüştüğünü ve yolun yapımına yeniden başlanacağını söyleyen Mehmet Erdoğan, “Ödeneğin tekrar hızlandırılıp ödenmesi için bu konunun kesinlikle ben takipçisi olacağım. Müteahhide de bun taahhüt ettim. ‘Yarıda bırakma işini sürdür, sıkıntın olduğu yerde haberimizi olsun ben devreye gireceğim hatta gerekirse bölge milletvekili kardeşlerimizle beraber, bu işin takipçisi olacağız’ dedim.” 

“Besni Eğitim Bayramında Besnililere bir söz verdim”

Gaziantep – Araban arasının verdiği 2 yıllık mücadeleyle tamamlattığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti. “Bildiğiniz gibi Gaziantep-Adıyaman yolu, Besni’ye kadar olan yol. Ben 2007 yılında Milletvekili seçildiğimde hemen üç ay sonra Ekim ayında Besni Eğitim Bayramı yapıldı. Ben Besni Eğitim Bayramında dedim ki. Besnililere bir söz verdim. Gaziantep-Besni yolunu duble yol yaptıracağım ve bunun takipçisi olacağım ve ben bu sözün üzerinde durdum. İlk Milletvekilliği ilk dönemi yani 23. Dönemde Gaziantep-Araban arasını iki yılda verdiğim mücadeleyle tamamlattım ve İl Özel İdaresine bitirttim ve İl Özel İdaresinin yaptığı harcamanın da Bakanlık tarafından karşılanmasını sağladım. Daha sonra Çat barajı boğazı yolun üzerine geleceği için bu geri kalan Araban-Besni tarafını ertelettim. Şu anda barajın yeri projesi tamamlanıp çalışmalar başladıktan sonra ve Çetintepe’nin de temeli atıldıktan sonra artık bu yolu yaptırma zamanımız geldi.” 

“Bu yol üzerindeki köylülerimiz size zorluk çıkarmazlar”

“Bu yolunda önce planlamasını ihale ettik, sonra projesini ve sonra inşaat ihalesini. Yapım ihalesi de biliyorsunuz verildi bitti ve buraya müteahhidi soktuk. Şu anda da Sugözü köyü civarında çalışmalar büyük hızla başladı. Tabi burada bu müteahhidi bekleyen bazı sıkıntılar var. Bunun bir tanesi ödeneklerin zamanında yapılabilmesi, Bakanlık daha çok eski projelerin devam etmesinden yana ödemelerde, fakat biz bunu takip ederek bu ödemeleri şuan sağlıyoruz ve şu anda bir sorun yoktur.

İkincisi de bölgedeki arazilerin muvaffakatı, ben orada hem müteahhide hem de oradaki çalışanlara şunu taahhüt ettim. Dedim ki ‘bizim bu yol üzerindeki köylülerimiz size zorluk çıkarmazlar. Zaten yol olayı kamusal bir olaydır. Devlette bunları kamulaştıracak ve paralarını ödeyecek. Köylülerde bunu bildiği için size zorluk çıkarmazlar ve siz yolunuzu aksatmadan yürütün dedim. Müteahhitle bu konuda defalarca görüştüm, güvence verdim. Hangi köyde sıkıntı olursa gidip o köylülerle görüşeceğimi taahhüt ettim. Onun için bu yolda da sıkıntısız devam ettirip tamamlatacağız.”

“Bir Besnili olarak bölgemize hizmet etmenin huzuru içindeyim”

“Ödeneğin tekrar hızlandırılıp ödenmesi için bu konunun kesinlikle ben takipçisi olacağım. Müteahhide de bun taahhüt ettim. Yarıda bırakma işini sürdür, sıkıntın olduğu yerde haberimizi olsun ben devreye gireceğim hatta gerekirse bölge milletvekili kardeşlerimizle beraber, bu işin takipçisi olacağız.

Böylelikle gerek Besnimiz, gerek Araban, gerek Yavuzeli ulaşımında Gaziantep’e daha rahat ulaşılacak. Tabi bunun yanında Adıyaman yolu da tamamlanmış oluyor. Malatya’dan bu tarafa gelen, Gölbaşından gelen ve hatta Şanlıurfa’dan gelen rahat ulaşıma kavuşacak. Bizlerde birer Besnili olarak Adıyamanlı olarak ve bir Gaziantep Milletvekili olarak bölgemize hizmet etmenin huzuru içinde olacağız.” 

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor