Besnilileri 1. Bahar Şenliği heyacanı biraraya getirdi

GÜNDEM 24.04.2013 12:17:28 0
Besnilileri 1. Bahar Şenliği heyacanı biraraya getirdi

 

Besnililer 1. Bahar Şenliği’ adı ile tanımlanan pikniğin tüm masrafları Merinos A.Ş. tarafından karşılanacak. Edindiğimiz bilgilere göre konuyla ilgili olarak, geçen hafta incelemelerde bulunmak ve organizasyonun startını vermek üzere, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, BEV  ve İstanbul'daki tüm Besnili Dernek Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri, adı geçen piknik yerinde incelemelerde bulundular. İbrahim Erdemoğlu burada yaptığı açıklamada, hiçbir ayrım gözetmeksizin Türkiye’nin ve hatta Dünya’nın neresinde olursa olsunlar tüm Besnilileri bu pikniğe davet ettiklerini ve hemşehrilerinin katılmasından büyük memnuniyet duyacaklarını, pikniğin Besnililer için dostluk, kardeşlik, birlik,beraberlik ve dayanışma için sağlam bir başlangıç olacağını ifade etti.

Daha sonra bu ve diğer konuları masaya yatırmak için geçtiğimiz hafta sonuda toplantı organizasyonunun detayı ve hazırlıklar için 06 Nisan 2013 Pazar günü akşam saat 19'30’da  BEV Başkanı Mehmet Karakuş, 2. Başkan Zübeyir Özbay ve Besnili diğer tüm dernek başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Ressam  Ayşe Işık ve yaklaşık 70 kişinin katılımı ile Küçükköy Besnililer Derneğinde Başkan Ejder Eman'ın ev sahipliğinde yemekli toplantıda  bir araya geldiler.

Birlik ve dayanışma örneği ile yapılan toplantıda, ulaşım, yemek, iletişim, piknik alanı, teknik-idari, gibi bir çok konularla ilgili ayrı ayrı çalışma grupları oluşturularak görev dağılımı oldu. Yapılan bu toplantıda'da dip not olarak şu karar ön plana çıktı:

“Hemşehrilerimizin piknik alanına ulaşımları için İstanbul’daki Dernek Başkanlıklarının organizasyonu ile İstanbul’un muhtelif semtlerinden otobüsler kaldırılacak. Bu nedenle, tüm hemşehrilerimizin Nisan ayı içinde BEV ve Besni Derneklerine isimlerini kaydettirmeleri gerekiyor. Bev Tel 0212 252 29 33. Pikniğe  ilişkin davetiyelerin önümüzdeki günlerde dağıtımına başlanacak ve tüm hemşehrilerimizin Besnililer 1. Bahar Şenliği’ne davetlidir.”

Besni yemeklerinden yoğurtlu pipirim cacığı (semiz otu), Küçükköy Derneği gençleri tarafından pişirilen bir kazan etli bulgur pilavı, tırnaklı ekmeğin yanında tulumba tatlısı ikram edilen gecenin sonunda başta Esenler Besnililer derneği Başkan Mustafa Kuş olmak üzere onlarca Besnili hemşehrilerimiz Besnili Ressam Ayşe Işık ile fotoğraf çektirdiler. Ayrıca BEV 2. Başkanı Zübeyir Özbay tarafından çekilen kurada her ay yapılan gün talihlisi Dernek Yönetim Kurulu üyesi Murat Yılmaz olarak belirlendi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor