Besni´nin acil çözüm bekleyen kanayan yarası..!

Besni´de yıllardır vatandaşların şikâyetçi olduğu trafik sorunu had safhaya ulaştı. Araç sayısının artmasının yanında orta refüjün kaldırılması ve yeteri kadar otopark bulunmaması özellikle Atatürk caddesinde trafiği işlemez hale getirdi. Cadde boyunca 2

GÜNDEM 16.08.2019 16:51:03 2
Besni´nin acil çözüm bekleyen kanayan yarası..!

REFÜJÜN KALDIRILMASI TRAFİĞİ RAHATLATMADI..!

Geçtiğimiz yıl Atatürk caddesindeki orta refüjün kaldırılıp yolun yeniden asfalt edilmesiyle birlikte caddenin bazı bölümlerinde kaldırımlar genişletilip yol daraltıldı. 3-4 yıldır aralıklı olsa da devam eden parkomat uygulamasının da kaldırılmasıyla özellikle Atatürk caddesindeki Trafik sıkışıklığı had safhaya ulaştı.

Araç fazlalığı ve Parkomat´ın yokluğunda cadde üzerindeki esnafın da araçlarını işyerlerinin önüne park etmesi çift sıra hatta 3 sıra parklara neden oluyor.
Ayrıca özellikle bayram günlerinde köyden gelen vatandaşların araçlarıyla birlikte trafik adeta içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Şehir merkezindeki işlek caddelerden olan Atatürk Caddesi, Gaziantep Caddesi ve Merinos Caddesinde özellikle yapılan çift sıra parklar trafiği adeta kilitliyor.

Cezalar da çözüm olmuyor Peki bu sorun kim çözecek?

Özellikle Atatürk caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Gaziantep caddesindeki trafik sorunu sürücüleri çileden çıkartırken, yetkililerin bu soruna neden çözüm bulamadıkları ise vatandaşların kafasındaki en büyük soru! Trafik denetimlerinde binlerce araca çift sıra parklardan cezai işlem uygulanmasına rağmen araç sahipleri yine de çift sıra park yapmaktan geri kalmıyor. Özellikle yaz aylarında yurt dışından tatile araçlarıyla gelen vatandaşlar ve bayram günlerinde köyden kente gelen vatandaşların araçlarının eklenmesiyle trafik içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Gazetemize trafik sorunu hakkında konuşan araç sürücüleri Trafiği rahatlatmak için Parkomat uygulamasının yeniden getirilmesini, Belediyenin kenar mahallelerde uygun fiyatlı Otoparklar oluşturmasını talep ediyor. Gaziantep Caddesinde de caddenin darlığı yanında iki taraflı yapılan parklar sonucu iki araç yan yana geçemiyor. Sürücüler burada da caddenin bir tarafına park yasağı getirilmesini istiyor.

?Esnaf aracını sabahtan akşama Kadar işyerinin önüne park ediyor?

İlçeye araç girdisinin fazla olduğu dönemlerde birde esnafların araçlarını iş yerlerinin önüne park edip akşama kadar kaldırmaması park sorununu katlıyor. Vatandaşların park edecek yer bulamamasıyla birlikte kilitlenen trafiğe çözüm için yeni otopark alanlarının oluşturulmasını talep ederken bazı esnafları ise Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odasının otoparklarla anlaşma yapıp esnaflar için uygun tarife uygulanabileceğini dile getirdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor