Besni´nin Eğitimde gelinen son nokta: Eski Belediye hizmet Binasında Lise Eğitimi

20 yıldır binası olmayan Sarıyaprak Lisesinin 100 öğrencisi, 10 yıldır eğitim gördükleri cami bodrumundan, nihayet köydeki emeklilerin aralarında para toplayarak tamiratını yaptırdıkları eski Belediye binasına taşındı. Muhtar Yusuf Çolak, ?5 yıldır arsa t

GÜNDEM 30.05.2017 18:38:19 0
Besni´nin Eğitimde gelinen son nokta: Eski Belediye hizmet Binasında Lise Eğitimi

20 yıldır binası olmayan Sarıyaprak Lisesinin 100 öğrencisi, 10 yıldır eğitim gördükleri cami bodrumundan, nihayet köydeki emeklilerin aralarında para toplayarak tamiratını yaptırdıkları eski Belediye binasına taşındı. Muhtar Yusuf Çolak, ?5 yıldır arsa tahsisi yapılmasına rağmen yeni okul binası yatırım programına alınmıyor? dedi.

 10 yıldır köy Camisinin altındaki

Bodrumda ders görüyorlardı 

Eğitim´de Adıyaman´ın diğer ilçelerine göre daha başarılı olduğumuz söylense de, okullarının fiziksel ihtiyaçlarının karşılanması bakımından Besni´nin de önemli sorunlarının olduğu ortada... Sarıyapraktaki 100 öğrencili lisenin son 10 yıldır cami bodrumunda ders gördüğü ortaya çıktı.

Besni´nin kapanan eski Beldelerinden Sarıyaprak´ta 10 yıldır cami altında eğitim veren Lise, daha yeni eski Belediye binasına taşındı. Buna rağmen Eğitimde başarılı olan Sarıyaprak köyüne yeni Lise binası yapılması için kapanan Belediye tarafından 5 yıl önce 5 dönüm arsa tahsisi yapıldığı halde Lise binası bugün kadar yapılmadı. Eski Belediye Başkanlarından olan muhtar Yusuf Çolak, çevredeki 7-8 köyden taşıma sistemi ile Sarıyaprak´a gelen 100´e yakın Lise öğrencisinin 10 yıldır Cami altındaki bodrumda ders gördüğünü, 5 yıldır arsa tahsisi yapılmasına rağmen yeni Lise binasının yapılmadığını söyledi. Çolak, ?En son Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz Besni´ye geldiğinde kendisine köyümüzün bu sorunu ile ilgili dosyayı takdim ettim? dedi. 

?Başvurmadığım merci kalmadı? 

Okul arsasının hazır olmasına rağmen bir türlü yatırım programına alınmadığını söyleyen Çolak, ?Yıllardır başvurmadığım merci kalmadı. Daha geçen hafta bunun için Ankara´ya gittim. Ancak bir sonuç hala alamadık. Lise binası olmadığı için lise öğrencileri 10 yıldır köydeki camimizin altında eğitim görüyordu. Çalışkan ve özverili öğretmenlerimiz sayesinde yine de başarılı sonuçlar alıyorduk. Ancak bu başarının hakkı bu mudur? Yıllardır yeni lise binası için başvurmadığım merci kalmadığı halde hala okulumuz için bir gelişme yok. Biz de geçen yıl köyümüzdeki emeklilerden 50´şer lira para toplayarak eski Belediye binasının bakımını yaptırıp Liseyi buraya taşıdık. Ama burası da eğitime uygun değil. Biz yeni okul binası istiyoruz. Arsası hazır. Belediye kapanmadan önce okul arsasının tahsisi yapılmıştı.? dedi. Sarıyaprak´taki Liseye, köy merkezi dahil, Uzunkuyu, Cencere, Yayıklı, Mamadik, Karagüveç, Birişme, Boncuk gibi çevre köylerden 100´e yakın öğrenci taşımalı sistemle getiriliyor.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor