Besni´nin yöresel ürünleri ?Sanal? Pazarda

Besnili çiftçilerin aylarca emek vererek ürettikleri yöresel ürünlerini Türkiye pazarına çıkarma imkânı sunan besniden.com sitesi faaliyete başladı. Vatandaşların ürünlerini hak ettiği değerde satabileceği site ile Besni´nin ekonomisine katkı sağlanması a

GÜNDEM 10.09.2019 08:23:45 1
Besni´nin yöresel ürünleri ?Sanal? Pazarda

?Siteyi Besni´nin pazara Açılma kapısı yaptık?
Kurduğu site hakkında açıklamalarda bulunan Seyda Kahya; ?Bir Besnili olarak memleketimizin nadide ürünlerini tanıtmak ve Besni´mizin ekonomik olarak kalkınması amacıyla besniden.com sitesini kurdum. Hem gurbetçilerimizin istediği ürünleri sanki Besni´deymiş gibi ulaşabilmesini sağladık hem de ürünlerimizi Türkiye pazarına çıkarmış olduk.
Bir çok firma Besni Üzümü adı altında satışlar yaparken memleketimizin kazanamaması üzücü bir durum. Buna engel olmak amacıyla online alışveriş sitemizi Besni´nin pazara açılma kapısı yaptık? dedi.

Vatandaş Besni´de Takılıp kalmayacak
Kahya şöyle devam etti; ?Çiftçimizin elinde tonlarca üzüm, peynir, fıstık, pekmez olmasına rağmen ürünlerini ya satamıyor ya da ölü fiyatına bırakıp kar edemiyor. İşte biz burada devreye giriyoruz. Çiftçimiz ürününü hak ettiği değerde satma fırsatı yakalıyor. Aylarca emek verdiği, alın teriyle çıkardığı ürününü siteye koyup Türkiye´ye pazarlıyoruz. Yani sadece Besni´de takılıp kalmıyor, tüm Türkiye´ye satışını yapabiliyor. Buda memleketimiz adına güzel bir adım. Her türlü ürünü Türkiye´nin her yerine kargo ile gönderiyoruz. Ayrıca ülkemizdeki genel fiyatlara bakacak olursak Besni´de fiyatlar oldukça ucuz. Bu durumda da bize aslında ne kadar kar edecekken imkansızlıklar yüzünden çiftçimizin belki de zararına satış yaptığını gösteriyor? şeklinde konuştu.

?Önceliğimiz kadın istihdamı?
Sitede öncelik olarak kadın istihdamına önem verdiklerini dile getiren Kahya; ?Ayrıca sitemizde birçok kolaylıklar da müşterilere sunulmuş durumda. Kapıda ödeme, ücretsiz kargoya kadar birçok seçenek mevcut. Yalnız burada daha önemli bir konu var. Bu çalışmanın büyük kısmı ilçemizdeki kadın istihdamına yönelik. Çoğu ürünü annelerimiz, kardeşlerimiz üretiyor ancak pazara gidip satamıyorlar. Biz besniden.com olarak önceliğimizi kadın istihdamına ayırdık. Onların sesi ve gücü olacağız. Onların üretip, satıp ve kazanmaları için bu büyük bir fırsat. Sizlerin aracılığıyla buradan seslenmek istiyorum; Annelerim, ablalarım, siz yeter ki üretin. Ürettiğiniz ürünleri sizler için Türkiye pazarına sunacağız. Daha çok kazanacaksın, daha çok üreteceksin? dedi.

Emre; ?Buram Buram Besni kokan bir site?
Kurduğu site sonrası gazetemiz başyazarı Hasan Emre´yi ziyaret eden Seyda Kahya sitenin noktasında destek istedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hasan Emre ise; ?Besnili genç girişimci, Adnan Menderes üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Sait Seyda Kahya´nın Buram buram Besni kokan sitesi Besniden.com isimli online alış veriş sitesi Besni pazarını, Besni köylerini hemşerilerinin ayağına getiriyor.
Besni´de güzel olan her şeyin yanında olmaya söz veriyoruz. Besniliyim diyen herkes alışveriş yapmasa bile Besni solumaları açısından Besniden.com u ziyaret etmeli? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor