BESNİ'YE NE ZAMAN SIRA GELECEK?

.

GÜNDEM 14.03.2022 13:45:00 0
BESNİ

Gölbaşı’nda proje çalışmaları tamamlanan 100 yataklı öğretmenevi haberinin ardından, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Sanko Holding tarafından Adıyaman’a da öğretmenevi yapılacağının müjdesini verdi. Peki, çeyrek asırdır dünyada ilk ve tek eğitim bayramını kutlayan Besni, yıllardır büyük eksikliğini hissettiği öğretmenevine ne zaman kavuşacak?

SANKO HOLDİNG’DEN ADIYAMAN’A MODERN ÖĞRETMENEVİ

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise SANKO Holding tarafından Adıyaman’a modern bir öğretmenevinin yapılacağının müjdesini verdi.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ile birlikte SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’nu ziyaret eden Vali Çuhadar öğretmenevinin yapım işini Konukoğlu ailesinin üstlendiğini bildirdi.
Vali Çuhadar konuyla ilgili açıklamasında; “İlimizde çok ciddi yatırımlarla sanayileşme hamlesini başlatan, sağladıkları istihdam olanaklarının yanında kentimize modern bir Öğretmen Evi yapacak olan Konukoğlu ailesinin bütün bireylerine gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.
Öte yandan Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından ilçede tüm öğretmen ve kamu çalışanlarına hizmet verecek olan 100 yataklı öğretmenevinin de proje çalışmaları tamamlandı. Burada da inşaat çalışmaları önümüzdeki haftalarda başlıyor. 
Yakın zamanda inşaatına başlanacağını duyuran Kaymakam İhsan Ayrancı; "Bahar ayı ile birlikte yapımına başlanılması düşünülen öğretmenevi inşaatının tamamlanmasının ardından Gölbaşı'nın önemli ihtiyaçlarından biri olan bu eksiklik giderilmiş olacak"şeklinde konuştu.

EĞİTİM SENDİKALARI ORTAK ÇAĞRI YAPMIŞTI...

Tüm bu gelişmelerin ardından Besni’de tüm kamuoyu yıllardır büyük eksikliği hissedilen öğretmenevinin Besni’ye yeniden yapılması konusundaki çağrılarını yineliyor. Geçtiğimiz haftalarda Besni’deki eğitim sendikaları bu gündem ile bir araya gelmiş ve Besni’ye öğretmenevi yapılması için yetkililere çağrıda bulunmuştu. Eğitim sendikalarının bu çağrısı şuana kadar yanıtsız kaldı. 
Gelişmelerle birlikte vatandaşlar bu projenin de hayırseverler tarafından yapılmak yerine devlet tarafından yapılması gerektiğini belirtiyor. Bu zamana kadar Besni’nin birçok önemli eksikliğini gideren hayırseverlerin bu konuda da elini taşın altına koyacaklarından şüphe duymadıklarını belirten vatandaşlar; “Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Bu zamana kadar ilçemiz için çok önemli projelere imza attılar. 
Ancak bu proje için de devletimizin yetkilileri elini taşın altına koymalı. Dünyada eğitim bayramını kutlayan ilk ve tek ilçeyiz. 
En çok övündüğümüz şey eğitimdeki başarımız ama yıllardır olmayan öğretmenevinin eksikliği fazlasıyla hissediliyor. Bu konuda yetkililer artık adım atmalı” şeklinde ifade ettiler. 


Anahtar Kelimeler: BESNİ' ZAMAN GELECEK?

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor