BETAŞ İŞÇİLERİ: SESİMİZİ DUYAN VAR MI?

Açtıkları davayı kazanmalarına rağmen 2012 yılından beri içerdeki alacaklarını bir türlü alamayan 108 BETAŞ işçisi Pazara günü Fabrikanın önünde basın açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalıştılar.

GÜNDEM 28.02.2017 19:49:05 0
BETAŞ İŞÇİLERİ: SESİMİZİ DUYAN VAR MI?

Fabrika sahiplerine Çağrıda bulundular

BETAŞ Mağduru işçiler içerde bulunan alacaklarının ödenmesi için Fabrika önünde basın açıklaması yaptılar. 2012 yılında kapanan BETAŞ iplik fabrikasında çalıştıkları dönemde içerde alacakları kalan 108 İşçi basın açıklaması yaparak Fabrika sahiplerine çağrıda bulundular.

CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç´ın da bulunduğu basın açıklamasında, işçiler bugün kadar alacaklarının ödenmesi noktasında hiçbir gelişme yaşanmadığını ifade ettiler. Mağdur işçilerden Bülent Aslan, ?Biz içeride bulunan maaşımızı istiyoruz. Maaşımızı vermiyorlar, mahkemeye veriyoruz yine ödemiyorlar. İstediğimiz süre içerisinde veririz, istemediğimiz süre içerisinde size bir kuruş dahi vermeyiz diyorlar? dedi. Bir diğer işçi Halil Yeşilot ise, 2000 yılında fabrikada çalışmaya başladığı, 2010 yılına kadar çalıştığını belirterek, ?Çalıştığım son yıllarda artık işçilerin maaşları içerde kalmaya başlıyordu. Patronlar toplantı yapıyor. Fabrikanın bu duruma gelmesinin sebebinin şimdiki AKP hükümeti olduğunu söylüyordu. Şimdi de bu partiden gitti milletvekili oldu. Bu kadar işçinin haklarını mağdur ediyorsan nasıl olurda Mecliste milletin haklarını savunuyorsun. Böyle bir zihniyet olmaz.? dedi.

?Bu mağduriyete Göz yumamayız?

CHP ilçe başkanı Hakan Kılınç´ta işçilere destek vermek için BETAŞ Fabrikasının önüne gitti. Burada bir açıklama yapan Kılınç, ?İlçemizde, açılan ilk tekstil fabrikalarından olan BETAŞ firmasının ilçemizin ekonomisine geçmişte yaptığı katkılarından dolayı o gün nasıl bu firmaya sahip çıktıysak, bu günde emekçi kardeşlerimizin haklarını gasp edilmesine ve mağdur edilmesine göz yumamayız.

Bundan yaklaşık 1 ay önce mağdur olan işçilerimiz partimizi ziyaret ederek bize mağduriyetlerini dile getirdiler. O gündür bu gündür emekçi kardeşlerimizin daima destekçisi olduk ve bu haklı yürüyüşlerinde de destekçisi olacağız. Buradan Cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza sesleniyorum. Hala mecliste Gaziantep Ak Parti Milletvekili olan Nejat Koçer ve Koçer ailesine bu emekçi kardeşlerimizin alın teri olan haklarının bir an önce verilmesini istiyorum.

Öte yandan, Besni´deki tüm siyasi partileri, Sivil Toplum kuruluşlarını ve tüm duyarlı vatandaşlarımızı bu mağdur emekçi kardeşlerimize destek çıkmaya davet ediyorum.

Bu konuyu Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet Gökdağ´da Meclis gündemine taşıyacak. Kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz.?

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor