Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BEV Eğitim Bayramı Hazırlıklarına Başladı

Besni Eğitim Vakfı, dünyanın ilk ve tek eğitim bayramı olma özelliğini taşıyan ve bu yıl 20.´si kutlanacak olan 20. Besni Eğitim Bayramının hazırlıklarına başladı.

GÜNDEM 20.01.2018 10:30:02 0
BEV Eğitim Bayramı Hazırlıklarına Başladı

Besni Eğitim Vakfı kitabı İçin çalışmalar başladı

Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu, vakıf binasında yaptıkları toplantı ile 20. Besni Eğitim Bayramının taslağını oluşturdu. Yapılan toplantıda alınan kararla BEV Yönetimi Eğitim Bayramı için Şubat ayında Besni´ye gelecek.

Toplantıda konuşan Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta; ?yaptığımız toplantıda ağırlık 20.´sini düzenleyeceğimiz Besni Eğitim Bayramı idi. Daha sonrasında ise uzun süreden beri üzerinde konuşulan Besni Eğitim Vakfı Kitabı basımı vardı. Hazırlıkların tamamlanması ve çalışmaların yürütülmesi için bir komisyon oluşturulmuştur. Komisyonda Sıtkı Değirmenci, M. Faik Cansız, Ali Aslanbay ve Emine Oğuz yer almakta. 20. Besni Eğitim bayramına yetiştirilmek için çalışmalar başlatılmıştır? dedi.

BEV Besni´de park yaptıracak

Balta konuşmalarını şu ifadelerle sürdürdü; ?toplantımızın bir diğer konusunda ise Besni Belediyesi ile yapılan görüşmelerde yapı ve maliyeti hakkında bilgi alınan park yeri konusu vardı.  Besni´ye gidildiğinde yerinde tespit yapılıp, detayların konuşulması yönünde karar çıkmıştır.

Ayrıca Vakıf merkezimizde her ay bir Pazar günü çeşitli konularda panel, söyleşi etkinliğinin oluşturulması ile ilgili hazırlıkların yapılmasına karar verildi? ifadelerini kullandı.

Tren hattı için ortak

Çalışma yürütülecek

Balta ayrıca Gölbaşı- Adıyaman- Kahta´dan geçen tren hattının Besni´den de geçirilmesi için Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ortak çalışma yürüteceklerini belirterek; ?toplantımızın bir diğer konusunda ise Gölbaşı- Adıyaman- Kahta´dan geçen tren hattının Besni´den geçirilmesi isteği ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ortak çalışma yürütülmesi gerektiği ve bu yönde çalışmaları Vakıf olarak destekleyebileceğimiz yönünde karar verildi.

Toplantımızda  vakfımızı  Çağdaş Adıyamanlılar  Platformu temsilcilerinden İrfan Sarı, Mustafa Türkoğlu, Saime Oğuzhan, Bülent Türkoğlu, Aziz Levent Binzet, Halil Gürsoy, Mehmet Çavuş, Ender Açıkgöz, Mustafa Öztuncer, Hüseyin Öncel  ziyaret etti.

Onlarda oluşturdukları platform ile çağdaş, aydın Adıyamanlı hemşerileri ile geniş bir yelpazede bir arada olmak, birlikte hareket etmek, gerektiğinde dayanışmalar içinde olmak amacı ile yola çıktıklarını ve dernek kurmak arzusunda olduklarını,  Vakfımız ile ortak çalışmalarda birlikte olmaktan mutluluk duyacaklarını belirttiler? dedi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER