BEV, Mülk almak için harekete geçti

GÜNDEM 23.08.2014 08:53:03 0
BEV, Mülk almak  için harekete geçti

Şükrü Kaleağası’nın önderliğinde başlatıldı

Bu sene 16.sı düzenlenecek olan Besni Eğitim Bayramı hazırlık toplantısı için BEV heyeti İstanbul’dan Besni’ye gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundular. İlk olarak gazetemizi ziyaret eden Besni Eğitim Vakfı Başkanı Hasan Doğan, Eş Başkan Ali Balta, Başkan Vekili Ali Aslanbay, eski başkanlardan Memet Baykara, Vakıf Sekreteri Emine Oğuz, gazetemiz genel yayın yönetmeni ve BEV kurucu üyesi Şekip Önder ile görüştüler.

BEV başkanı Hasan Doğan burada yaptığı açıklamada Vakıfa yer alımıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek “Yeni yer alımıyla ilgili genel kurulda Şükrü Kaleağası’nın önderliğinde başlatılan çalışma çerçevesinde Mehmet Karakuş 50 bin TL, Hasan Doğan 50 bin TL., Halil Göksel 50 bin TL., rahmetli Zübeyir Özbay 50 bin TL. ki çocukları bunu vereceklerini söylediler, Şükrü Kaleağası 10 bin TL., Ali Balta 10 bin TL., vermeyi vaad ettiler. 250 bin TL. civarında şu anda hazırlamış durumdayız. Diğer üyelerimizden de yine genel kurulda sözünü aldığımız rakamlar var. Hakan İsot, Cevdet Erçil ve Kubilay Kaban’da başkan ne takdir ederse biz öderiz diye taahhütte bulundular. İnşallah önümüzdeki altı ay içerisinde bu yatırımı gerçekleştirmiş olacağız.” dedi. Hasan Doğan, Gaziantep’teki hayırsever Besni işadamlarını da ziyaret ederek destek isteyeceklerini söyledi.

Başarılı öğrencilerin ödül törenine katıldılar

BEV heyeti daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğüne geçerek geleneksel hale getirilen ÖSYS 2014 ve TEOG II sınavlarında başarı elde eden öğrencilerin ödül törenine katıldılar. Törene Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, BEV Başkanı Hasan Doğan ve beraberindeki heyet, kurum amir ve müdürleri, başarı elde eden öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar 'Bu yıl Eğitimin Bayramının 16. sını kutlamaya hazırlandığımız şu günlerde eğitim adına Besni Eğitimi Vakfımızın misyonuna uygun olarak başarılı öğrencilerimizi ödüllendirerek altına boğması bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Gerek ÖSYS 2014 sonuçlarına göre gerekse TEOG II puanlarına göre ilçemizde en yüksek puan alan öğrencilerimizi ayrı ayrı ödüllendirmekten onları onure etmekten büyük gurur duyuyoruz' dedi.

TEOG birincisi: Zirveye hiçbir zaman kolay ulaşılamaz

TEOG II başarı sıralamasında Türkiye birincisi olan Ceren Derman ise yaptığı konuşmada şunları söyledi. 'Şu an burada olmanın gururunu ve heyecanını yaşamaktayım. Arkadaşlarımın da daha düzenli ve programlı çalışmalarını böylece daha iyi yerlere gelmelerini ve memleketimize faydalı birer vatandaş olmalarını en içten dileklerimle temenni ederim. Zirveye hiçbir zaman kolay ulaşılamaz. Sizden ricam bunun bilincinde olarak emek sarfetmenizdir.

Bana bu başarıya ulaşmamda rehberlik eden ve emeği geçen okuluma, öğretmenlerime, desteğini benden esirgemeyen aileme ve başarılarını benimle paylaşan arkadaşlarıma teşekkür ederim”

Bu bayrama herkesin sahip çıkması lazım

Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar BEV’den büyük destekler gördük, bundan sonra da bu desteklerin devamını diliyorum. Eğitimde artan bir ivmemiz var, bundan sonrada bunu devam ettirmeyi ümit ediyorum. Her zaman söylüyoruz, Besni insanı hayırsever insanlar, bir yandan hayırseverlerimiz okul yaptırmaya devam ediyor, bir yandan da devletimizin destekleriyle okullarımız yükselmeye devam ediyor. Hayırseverlerimizin yine bizden talepleri var, bunları da değerlendirip yapacağız.

Önümüzde eğitim bayramı var, Türkiye’de sadece bizim ilçemizde kutlanıyor, çok önemli bir bayram. Bu bayrama herkesin sahip çıkması lazım, bu bayramı devam ettirmemiz lazım. Bu bayram Besni ile özdeşleşen, markası olan bir bayram. Önümüzdeki bayramda da katılımın yoğun olmasını bekliyoruz.” dedi.

16. Eğitim Bayramı hazırlık toplantısı yapıldı

Konuşmaların ardında dereceye giren öğrenciler BEV tarafından altın ile ödüllendirildiler.

Ödül töreninden sonra heyet Kaymakam Emrah Yılmaz’ın makamına geçerek 16. Eğitim Bayramı ile ilgili bir toplantı yaptılar. Toplantıya Kaymakam Emrah Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni Eğitim Vakfı Başkanı Hasan Doğan, Eş Başkan Ali Balta, Başkan Vekili Ali Aslanbay, eski başkanlardan Memet Baykara, Vakıf Sekreteri Emine Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yaşar ve diğer ilgililer katıldı.

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor