BEV BAŞKANI SABAK’TAN GAZETEMiZE ZiYARET

Birincisi düzenlenen Gençlik Festivaline katılmak üzere Besni’ye gelen BEV Başkanı Andan Özbay Sabak ve BEV Genel Sekreteri Tülay Kurtlugil gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 16.05.2022 14:03:00 0
BEV BAŞKANI SABAK’TAN  GAZETEMiZE ZiYARET

Sohbet havasında geçen ziyarette önümüzdeki eğitim bayramını değerlendiren Besni Eğitim Vakfı Başkanı Sabak, bayramın tüm kesimler tarafından sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı. 
Bu yıl 24.’sü kutlanacak olan Besni Eğitim Bayramı için çalışmalara hız verdiklerini dile getiren Başkan Sabak; “Besni Eğitim Bayramının daha geniş kitlelere hitap etmesi noktasında çalışmaları hızlandırdık. 24 yıldır kutlanan bayramlarda çok özel ve güzel etkinliklere imza atıldı. Türkiye’nin ve dünyanın tek eğitim bayramı olma özelliğini taşıyan bayramımızda, eğitim adına  hep daha güzel şeyler yapmak istiyoruz. Biz istiyoruz ki Eğitim Bayramı adını dünyada daha tanınan ve bilinen bir bayram haline getirelim. Bunun için de hep birlikte, Yerel idarecilerimiz, Kaymakamlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve Besnili hemşerilerimizle el birliği içinde ses getiren ve Besni’nin tanıtımına ve eğitime katkı sağlayacak bayramlar düzenlemek. Bu konuda Besnili hemşerilerimizden desteklerini bekliyoruz” şeklinde ifade etti.
Uzun zamandır gündemde olan öğretmenevine de değinen Sabak; “Öğretmen Evi eksikliğini vakıf olarak da biliyoruz. Bu konuya acilen el atılması ve ilçemize en kısa zamanda bir Öğretmen Evi yapılması ihtiyaç haline gelmiştir. Eğitime verdiği önemle, okul ve öğretmen sayısı itibariyle çevre ilçelerden çok daha fazla sayıda okul-öğretmene sahip olan Besni’mizde Öğretmen Evi açılması bir lüks değil, zorunlu bir ihtiyaçtır” diye konuştu. 
Öte yandan BEV Kongresinin 28 Mayıs Cumartesi günü vakıf binasında olacağını da söyleyen Andan Özbay Sabak, kongreye tüm Besnilileri davet etti.


Anahtar Kelimeler: BAŞKANI SABAK’ GAZETEMiZE ZiYARET

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor