BEV´den Kaymakam Hulusi Şahin´e ziyaret

Besni Eğitim Vakfı, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin´i makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 13.01.2017 15:01:54 0
BEV´den Kaymakam Hulusi Şahin´e ziyaret

Besni Eğitim Vakfı, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin´i makamında ziyaret etti. 2006-2010 yıllarında Besni Kaymakamlığı görevinde bulunan Hulusi Şahin, 2016 yılı son Kararnamesi ile İstanbul Esenler´e atanmıştı. Besnililerin ziyaretleri sırası ile Besni Ekspres Gazetesi, İstanbul Esenler Besnililer Derneği ve hafta içinde Merkezi Mecidiyeköy´deki Besni Eğitim Vakfı oldu.

BEV Başkanı Hasan Doğan, başkan yardımcısı Ali Balta, önceki başkanlardan Ali Aslanbay, Mehmet Kaban, yönetim kurulu üyesi Erdal Teknikel ve BEV Müdüresi Emine Oğuz ile birlikte yapılan ziyarette Ali Aslanbay tarafından karşılıklı tanıştırmadan sonra, BEV Başkanı Hasan Doğan hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Vakfın binasının mülkiyetini aldıklarını dile getiren Doğan şöyle devam etti: ?Merinos´tan bu bağlamda İbrahim Erdemoğlu´ndan Allah razı olsun, Vakfımıza ve derneklerimize fazlasıyla nakdi yardımlarda bulunuyor. Besni´ye 6 bölümden oluşacak Fakülte yapıyorlar, Besni insanımızın takdirini kazanıyorlar.

BEV yönetim kurulu üyesi Halil Göksel ve Rahmetli Zübeyir Özbay´ın otelindeki toplantımızda, bizleri heyecanlandıran, Besni´nin il olmaması için ne engeli var demişti  diyerek sözlerini tamamladı.

Mehmet Kaban öğretmenlik yaptığım köy muhtarı yıllar sonra beni aradı okulumuza tadilat yaptırmıştınız, bizde müsaade ederseniz basket sahası yapacağız diye danıştılar bende olur hayhay dedim dedi.

BEV tüzüğüne göre ilk yapılacak olağan genel kurulda Besni Eğitim Vakfı Başkanlığı´na seçilecek olan Başkan yardımcısı Ali Balta Besni yöresel hediyelerini sundu ve Kaymakam Hulusi Şahin´i BEV´e davet etti.

Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin´de bu önemli ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, masasındaki kişisel eşyası olarak nitelediği, Besni sembollerinden Cumhuriyet bayramı kutlamalarında 1937 yılı fotoğrafını göstererek bu çift taraflı ön yüzü başka arka yüzü çok bulunan fotoğraf değildir diyen Kaymakam Hulusi Şahin ?Benim için Besnililerin hele hele gurbetteki Besnililerin ayrı önemi var, hepsini severim hepsi benim kardeşimdirler diyerek sözlerine şöyle devam etti. Zübeyir beyin vefatına üzüldüm, Numan kardeşimiz ile yaptığımız görüşmede Münire hanıma üzülmüştüm diyerek beni telefonla ararlardı, birden kesildi demek ki sebebi bu imiş dedi.

Bizim röportajda olduğu gibi kendisini makinaya benzetti. Besni için 22. dönem milletvekili Mahmut Göksu  ve Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ile çok önemli, verimli ve keyifli çalışmaları olduğundan bahsederek şöyle devam etti. Besni´ye geldiğimde köylerde kaloriferli okul yok iken gittiğimde kalorifersiz okul kalmadı derken bunlar, başta Ali Erdemoğlu olmak üzere Hayrullah Gölbaşı, İbrahim Tuğsuz, Yılmaz Yığılı gibi 20´ye yakın isimlerini hatırlayamadığım hayırsever iş adamları ile yaptık dedi.

Ali Aslanbay´ın yenge ve çocuklar ne yapıyor sorusuna açık yüreklilikle cevaplayarak, eş durumu ataması olacak bekliyoruz, Besni´de doğan en küçüğümüz ilkokulu tamamladı diyerek sözü BEV davetine getirdi, Besni tenekesini özlediğini sözlerine ekleyerek, bildiğiniz gibi göreve yeni başladık her hangi bir Vakıf veya dernek gibi Sivil Toplum Kuruluşlarına  gidemedim nasip ise önceliklerim arasında BEV´de olacak gelmeye çalışacağım dedi.

Besni Eğitim Vakfı Başkanı Hasan Doğan ve yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederek, kartvizitini verdi. Her daim ve her dönem yanı başınızdayım dedi. Erdal Teknikel o fotoğrafın Milliyet gazetesinde geniş yer aldığını hatırlattı. Kaymakamı Hulusi Şahin´de gerçekleri konuşmak gerek, Sungurlu´ya gittikten buyana Besni´yi basından sosyal medyadan takip edemedim, fakat sizlerle yakın olursak bilgi sahibi olur, özellikle yerel basını takip ederiz diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyaret Kaymakamlık makamında  toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Kaymakam Hulusi Şahin ziyaret

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor