Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BEV´den online konferans

Zoom üzerinden Besni Eğitim Vakfı tarafından yapılan etkinlikle Besnililer bir araya gelme fırsatı buldu.

GÜNDEM 11.05.2020 17:11:01 0
BEV´den online konferans

Koronavirüs salgını nedeniyle insanların evlerine kapandığı şu günlerde, internet üzerinden haberleşme uygulamaları insanların iletişimde kalmasını sağlıyor. Son gülerin trend uygulamalarından Zoom üzerinden Besni Eğitim Vakfı tarafından yapılan etkinlikle Besnililer bir araya gelme fırsatı buldu.

Besni Eğitim Vakfı´nın her hafta alanında başarılara imza atmış bir kişinin konuk olduğu Zoom üzerinden online olarak yapılan ?BEV Haftanı Konuğu? Paneline Ünlü Türk Fütürist Alphan Manas konuşmacı olarak katıldı.

BEV Yönetim Kurulu Üyesi, Bankacı ve Gazetemiz Yazarı Şaban Çağıran´ın moderatörlüğündeki ?Karanovirüs sonrası yeni Dünya düzeni? konulu Panele 150´ye yakın hemşerimiz online olarak katıldı.

Fütürist ve girişimci Alphan Manas 1 saat boyunca Salgının dünya genelindeki etkileri ve salgın sonrası dünyada ve ülkemizde hangi gelişmelerin yaşanabileceğine dair görüşlerini paylaştı. Sunumun ardından katılıcılar merak ettikleri konuları Manas´a sordular.

Önümüzdeki on yılda Dünyada 600 milyon yeni işsiz olacak

Zoom uygulaması üzerinden 10 Mayıs 2020 Pazar günü yapılan panelde konuşan Alphan Manas, yakın gelecekte küreselleşmeden dönüş olmayacağını, tüketim eğiliminin değişeceğini ve azalacağını, tarımın öneminin artacağını ancak verimliliğinin önemli olduğunu, yatırım alanını değiştirmenin bu dönemde doğru olmayacağını, işletmeler için nakit yönetiminin önemli olacağını, digital-sanal harcamaların artacağını, gençlerin temel bilimlere (makine-endüstri-işletme müh., kimya vs) yönelerek bilgi ve becerilerini artırmaları gerektiğini, özellikle beyaz yakalılar başta olmak üzere dünyada on yılda 600 milyon işsizin artacağını, gençlerin sadece İngilizce öğrenmelerinin yeterli olacağını, 5 yıl içinde diğer dillerin beyne takılan bir çiple İngilizceye çevrileceğini  belirtti.

Toplantıya; BEV Yönetim Kurulu Üyeleri, Eski Adıyaman Valisi Halil Işık, İşadamı hemşerilerimiz Mahmut Erdemoğlu, İbrahim Tuğsuz, Elvan Tuğsuz, Hakan İsot, Bahadır Kaleağası, Adana, İzmir, Uşak, Mersin, Gaziantep, İstanbul Besnililer Dernek Başkanları katıldılar.

Samimi bir ortamda geçen Konferansın insanların evlerinde çıkamadığı şu dönemde önemli bir etkinlik olduğunu belirten katılımcılar BEV´e teşekkür ettiler.

Önümüzdeki Haftanın konuğu Dr. Bahadır Kaleağası olacak

Konferansların yine zomm uygulaması üzerinden her hafta yapılacağını söyleyen BEV Yönetim Kurulu üyesi Şaban Çağıran, önümüzdeki Pazar günü ise Besnili hemşerimiz Dr. Bahadır Kaleağası´nın konuk olacağını söyledi. Çağıran şöyle konuştu:

?Değerli Arkadaşlar, Besni Eğitim Vakfı ?BEV-Haftanın Konuğu? uygulaması devam ediyor. 17.05.2020 Pazar günü saat 16.00´da konuğumuz, hemşerimiz, gururumuz Dr. Bahadır Kaleağası.?

BEV-İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Çağıran´ın yöneteceği panelin konusu, ?Dünya Nasıl Değişiyor, Türkiye Nasıl Etkileniyor, Yaşamımız Nasıl Olacak??

Bahadır Kaleağası Kimdir?

Bahadır Kaleağası, Galatasaray Lisesinin ardından eğitimini Brüksel Üniversitesi ve İstanbul üniversitesinde tamamladı. Brüksel Üniversitesini en yüksek derece ile bitirdi.

1989-1996 yılları arasında Brüksel Üniversitesinde öğretim üyelisi ve Stratejik Araştırmalar Merkezinde Uzman olarak çalıştı. 1990-1993 yılları arasında AB ve Nato bursları alarak, ziyaretçi akademisyen olarak Harward, Georgetown ve Kudüs Üniversitelerinde görev aldı. AB´de pek çok uluslararası projede aktif olarak görev yaptı. Bu dönemde, pek çok ilke ve büyük kuruluşlara danışmanlık yaptı. 1995 yılında Businesseurope nezdinde TÜSİAD ve TİSK Daimi Delegeliği yaptı. 2007 yılından itibaren TÜSİAD´ın Uluslararası Koordinatörlüğüne atandı. Bu kapsamda Brüksel, Berlin, Londra, Paris, Washington DC, Pekin Temsilcilikleri, Silikon Vadisi/San Franciso, Şanghay/Çin, Dubai/Körfez iş ağları gibi uluslar arası etkinliklerini kurdu. 2016-2020 döneminde TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Aynı dönemde Avrupa İş Dünyası

Konfederasyonu icra kurulu üyesi ve OECD ve B20/G20 Delegesi olarak görev yaptı.

Halen Paris Bosphours Enstitisü Başkanı, Brec-Brüksel Enerji Kulübü Onursal Başkanı ve bir çok kurumda yönetim ve danışma kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Kaleağası´nın, İngilizce, Fransızca ve Türkçe yayımlanan bir çok makale ve kitabı var.


Anahtar Kelimeler: online konferans
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER