Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BEV´in 24. Genel Kurulu yapıldı

Besni Eğitim Vakfı´nın 24. Genel Kurulu İstanbul´daki vakıf binasında yapıldı. Kongreye Besnililer büyük ilgi gösterdi. Başkan Ali Balta, ?BEV için, Besni için ne gerekiyor ise yapıyoruz ve yapacağız? diyerek BEV´in bundan sonra da ilkeleri doğrultusunda

GÜNDEM 15.05.2018 16:54:26 0
BEV´in 24. Genel Kurulu yapıldı

DERNEKLERDEN BÜYÜK KATILIM

Besni Eğitim Vakfının 24. Olağan genel kurulu geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul  Mecidiyeköy´deki Vakıf binasında yapıldı. Kongreye İstanbul´da yaşayan hemşerilerimizden ve Besnililer Derneklerinden büyük katılım oldu. Kongrenin açılış konuşmasını yapan BEV Başkanı Ali Balta ?Değerli Yönetim Kurulu üyelerimiz, İstanbul´daki Besni dernek Başkan ve yöneticileri, vakfımızın önceki başkanları, mütevelli üyelerimiz, Besni Gazetelerimizin değerli temsilcileri, Besni Eğitim Vakfı´na gönül veren, katkı sağlayan üye ve hemşerilerimiz, değerli hazırun hepiniz 24. kongremize hoş geldiniz. Bilindiği üzere yarın Anneler günü bu vesile ile buradaki ve tüm Annelerin günü kutlu olsun. Vakfımızın  salonunu doldurduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum? dedi.

FAALİYETLER OY BİRLİĞİ İLE İBRA EDİLDİ

Kongrenin Divan başkanlığına Mehmet Kaban, üyeliklerine Metin Kütük ve Mehmet Savaşoğlu seçildiler. Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasının ardından tekrar kürsüye gelen Başkan Ali Balta faaliyet raporunu okudu ve ?Sizleri aramızda görmekten yönetim olarak memnun olduğumuzu belirtiyorum? diyerek, ?Vakıfta tamamen insani amaca yönelik faaliyetler yapılmaktadır. örnekleri her kezce bilinmektedir. BEV için ne gerekiyor ise yapıyoruz ve yapacağız? diyerek sözlerini tamamladı. Erdal Teknikel gelir gider tablosunu okumak üzere söz aldı. 2017 yılı gelirler 253.476,20.TL Faaliyet giderleri 301.591,89TL gelir fazlası 37.923,91 TL olduğunu 2018 yılı Tahmini bütçesini 288.924 olarak açıkladı. Denetim kurulu üyesi Eda Özbay´ın rahatsızlığı sebebi ile genel kurula katılamadığından Denetim raporunu Erdal Teknikel okudu. Yönetim ve denetim kurulları oy birliği ile ibra edildi.

ÇAĞIRAN´IN İSTİFASI KABUL EDİLMEDİ

Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Çağıran´ın İstifa dilekçesi gündeme alındı ve oy çokluğu ile İstifası kabul edilmedi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Ali Aslanbay ?Vakfımız bugüne kadar çok güzel işler yapmıştır. Konu ile ilgili bakacak olur isek suç bizimdir? diyerek sözlerini tamamladı.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ AÇIKLADI

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu´ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme hakkında açıklamalarda bulundu. Besni Mehmet Erdemoğlu Üniversitesi hakkında bilgiler veren Erdemoğlu geçtiğimiz hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile yalnız bir danışmanın olduğu yarım saati aşkın birebir görüşmesi olduğunu dile getiren Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ?Rahmetli Babamızın hayalini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmaya sonuna kadar gideceğiz? dedi. Bu konuda tüm hemşerilerimizden destek beklediğini belirten Erdemoğlu ?Besnililer yaptığımız hizmetleri sonuna kadar hak ediyorlar, sizler için ne yapsak azdır? diye konuştu.

PANEL NEDEN İPTAL OLDU?

Füsün Şüküroğlu ve Selahattin Öztürkerözü Besni Eğitim Vakfına gönüllü elimizden ne geliyor ise yapmaya hazır olduğumuzu yıllardır dile getiriyoruz nedense olumlu yanıt alamadıklarını yönetime sundular. Ahmet Kılyar da 19. Eğitim Bayramının 2. gününde yaşanan panel iptalini sordu. BEV Başkanı Ali Balta konulara açıklık getirerek detaylı bilgilendirme yaptı. Beşiktaş Belediye Başkan yardımcısı M. Ali Tüy, İstanbul Besnililer Yardımlaşma derneği çiçeği burnunda yeni başkanı Ahmet Bozmaz ve 2. başkan Ali Galib Dursun, Besni Aşağı Çöplülüler köyü yardımlaşma derneği başkanı Vakkas Karakuş, Emekli hâkim Abdurrahman Polat´ın yanı sıra İş Dünyası, Siyaset, Bürokrat ve Kadınlı Erkekli isimlerini yazamadığım yaklaşık 100 Besnilinin katılım sağladığı dolu dolu kongrede, BEV binası koridorlarına kadar hınca hınç doldu.

Besni Aşağı Çöplülüler köyü yardımlaşma derneği başkanı Vakkas Karakuş Anneler günü vesile ile buradaki  tüm Annelere karanfil takdim etti. Kongre Besni usulü içli köfte, Şekerli ve acılı peynirli ekmek ikramının ardından Kongre sona erdi. Numan EMKEKÇİ / İST


Anahtar Kelimeler: Genel Kurulu yapıldı
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER