BiNLERCE ADAY VE AiLELERi MAĞDUR

TBMM Katip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, karma atama uygulamasını mecliste dile getirdi. Tutdere konuyla ilgili olarak; ?Bakanlık tarafından bir an evvel somut adımlar atılarak mağdur olan adaylarımızın mağduriyetlerinin gide

GÜNDEM 21.08.2020 09:16:26 0
BiNLERCE ADAY VE AiLELERi MAĞDUR

TBMM Katip Üyesi ve Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl uygulamaya konulan ?karma atama´ uygulamasının adayları mağdur ettiğine dikkat çekti.
Tutdere, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle, karma atama sisteminin getirdiği sorunların çözümüne ilişkin bakanlık tarafından yürütülen bir çalışma olup olmadığını sordu.

?BİNLERCE ADAY VE AİLELERİ MAĞDUR?

Milli Eğitim Bakanlığı´nın, geçen yıl getirdiği bir yönetmelikle sözleşmeli öğretmen atamalarında puanların geçerlilik süresini 1 yıldan 2 yıla çıkararak, ?karma atama? uygulamasını devreye koymuş olmasının adayları mağdur ettiğini anımsatan Tutdere, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bazı branşlarda 2018´de sınava giren öğretmen adayları p10 puan türü ile 2019´da sınava giren öğretmen adayları ise p121 puan türü ile sıralamaya tabi tutulmuştur. Bu durum iki ayrı sınava, dolayısıyla da iki ayrı puanlama sistemine neden olmuştur. Yine bakanlık tarafından sıralamadaki yüzdelik başarıya göre değil, puan üstünlüğüne göre atama yapma kararı alınmıştır. Bu durum da binlerce insanı aileleriyle beraber mağdur etmiştir." ifadelerini kullandı.

?BAKANLIĞIN ARTIK SOMUT ADIM ATMASI GEREKİYOR?

Bakanlıkça sürekli soyut açıklamalar yapılarak mağduriyetlerin görmezden gelindiğini vurgulayan Tutdere, şunları dile getirdi; ?Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından farklı tarihlerde, atama için akademisyenlerin çalıştığı, konuya ilişkin üniversitelerden görüş istendiği ve bilimsel karar alınacağı şeklinde açıklamalar yapılmış ancak mağduriyetleri giderecek herhangi bir somut adım atılmamıştır. Bu süreçte belirsizliğin uzamasından kaynaklı psikolojik sorunlar ve kararsızlıklar yaşayan öğretmenlerin durumu giderek içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Bakanlık tarafından bir an evvel somut adımlar atılarak mağdur olan adaylarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ve karma atama karmaşasının ortadan kaldırılması gerekmektedir?
TBMM Katip Üyesi Tutdere, verdiği yazılı soru önergesiyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un cevaplaması istemiyle; ?Karma atama uygulamasının getirdiği sorunların çözümüne ilişkin bakanlık tarafından yürütülen çalışmaları ve karma atama uygulaması nedeniyle mağdur edilen öğretmenlerin mağduriyetlerinin ne zaman giderileceğini sordu.


Anahtar Kelimeler: BiNLERCE ADAY AiLELERi MAĞDUR

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor