Binzet: Adıyaman´da işsizlik Türkiye ortalamasının iki katı

CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, turizm kenti olmasına rağmen yanlış tarım ve turizm politikaları nedeniyle Adıyaman´daki işsizlik oranın Türkiye ortalamasının neredeyse iki katı olduğuna dikkat çekti.

GÜNDEM 13.07.2020 12:20:51 0
Binzet: Adıyaman´da işsizlik Türkiye ortalamasının iki katı

CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, Adıyaman´da yaşanan yoksulluğa dikkat çekti.

Adıyaman´ın yoksullaşmasının temelinde yanlış politikaların olduğunu ifade eden Başkan Binzet, "2000 ile 2004 yılları arasında Adıyaman´da il başkanlığı yaptım. İl başkanlığı yaptığım dönemde Adıyaman´da 22 devlete ait yirmi iki kurum vardı. Bunlardan birkaçı çimento fabrikası, süt fabrikası, tekel fabrikası idi. Adıyaman´da 2004 yılından önce üniversiteden mezun olan bir genç kardeşimin; 22 kuruma özgeçmişini verme şansı vardı. Bugün Adıyaman da bu yok" dedi.

İŞSİZLİK TÜRKİYE ORTALAMASININ İKİ KATI

Adıyaman´da birkaç küçük atölye dışında sanayinin olmadığına işaret eden Başkan Binzet,"Adıyaman da işsizlik oranları Türkiye ortalamasının neredeyse iki katı oranında. Adıyaman Türkiye genelinde vergisini yüzde 98 civarında ödeyen bir ilimiz. Adıyaman da kaçak elektrik ödemesi sıfırdır örneğin. Adıyaman insanlar borçlarını kuruşu kuruşuna öderler. Adıyaman halkı sonuna kadar devletinin milletinin yanında olan bir halktır. Ancak Adıyaman neden bu zulmü çeker?" diye sordu.

YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI, YANLIŞ TURİZM POLİTİKALARI

Turizm açkısından önemli merkezleri barındıran Adıyaman´ın turizm gelirlerine de değinen Başkan Binzet, "Turizm gelirleri de önemli bir yerde duruyor. Nemrut, Peri Antik Kenti Anadolu´dan kalma ilk yerleşim yeri. Bunun dışında Roma´dan kalma Cendere köprüsü diye çok özel bir köprü var Adıyaman´da. Bu kadar çok imkanın olduğu kentimizin bu durumda olması elbette üzücü. Burada yanlış tarım politikaları, yanlış turizm politikaları devreye giriyor" dedi. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor