Binzet´ten doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketlerine çağrı:

CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, Türkiye´de de hızla yayılan koranavirüs (kovid-19) salgını nedeni insanların ekonomik sıkıntı yaşadığını belirterek, fatura ödemeleri konusunda şirketleri duyarlı olmaya davet etti.

GÜNDEM 24.04.2020 09:32:30 0
Binzet´ten doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketlerine çağrı:

?ŞİRKETLER BU ZOR GÜNDE KAR ELDE ETME PEŞİNDE?

Binzet, yaptığı yazılı açıklamada, CHP´li belediyeler olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar gerek lokalde Adıyaman bazında, gerek genelde Türkiye bazında çok büyük mücadeleler vererek bu zor ve ekonomik anlamda çok sıkıntılı günlerde elinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını belirterek, doğalgaz ve diğer şirketlerin ise bu zor günlerde kazanç elde etme peşinde olduklarını vurguladı.

Başkan Binzet; ?Sağlıksız olarak yapılan özelleştirmeleri sonucunda devletten alınılarak hizmet sektörü yerine tamamen kapitalizmin şartlarında çalışan ve kazancını insan sağlığı ve insan yaşam kalitesinin üzerinde isimli gaz ve elektrik dağıtım firmaları sanki bu coğrafyaya ait değilmiş, sanki bu salgından müşterileri hiç etkilenmemiş gibi sosyal sorumluluk zorunluluklarını bir tarafa bırakarak daha fazla nasıl gelir elde ederim hesabı içinde çalışmaktadır? dedi.

?TAMAMEN RANTA VE KAZANCA DÖNÜK UYGULAMA DEVAM ETMEKTEDİR?

Binzet, tamamen ranta ve kazanca dayalı uygulama yapıldığına dikkat çekerek, "Gerek çevremizden gelen tepkiler gerek sosyal medyada izlediğimiz kadarı ile sanki ortada hiç zorlayıcı nedenler yokmuş, Adıyaman salgın nedeni ile hiç zorluk yaşamıyormuş gibi tamamen ranta ve kazanca dönük uygulamalarına devam etmektedir.

Çağımızda ana ihtiyaçlar arasında sayılan elektrik ve gaz lüks tüketim maddesiymiş gibi yüzde 18 KDV ve diğer vergiler ile tahsil edilmemeğe devam etmektedir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi tüketimin en yüksek olduğu kış aylarındaki geriye dönük üç aylık faturalama dönemi üzerinden okuma yapmadan tahsilat yapmaya devlet eliyle karar verdirilmiştir. Bu da yetmeyeceği için okuma olmayan dönemlerde bile sayaç okuma adı altında zaten zorda olan bölge ve Türkiye insanından kendi hizmet bedelinin faturalandırılması için ek bir ücret talep etmektedir. Bu da yetmezmiş gibi insanlar evlerine ekmek bile götürmeğe zorlandığı, dışarıya çıkmanın ölmekle eş değer sayıldığı bu günlerde birçok işletme evin borcundan dolayı elektrikleri ve gazları kesilmektedir. Bu da tatmin etmeyip daha da zora girilmesi için saatten kesmek yerine direkten kesmektedir. İnsafsızlığın bu türlüsüne söylenecek sözü kamu oyunun vicdanına  bırakıyoruz? şeklinde ifade etti.

?ADIYAMAN OLMAZSA SİZ YOKSUNUZ?

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere´nin mecliste de dillendirdiği bu konu hakkında yıllarca Adıyaman üzerinden çok büyük karlar elde etmiş ve etmekte olan firmalar tarafından hiçbir yardım ve iyi niyet görülmediği gibi, bunu fırsat bilip anlamsız bir şekilde insanların üzerine gidildiğini ifade eden Binzet, firma yetkililerine seslendi; ?Adıyaman olmazsa siz yoksunuz, kazancınızı sağladığınız bu halk için bir şeyler yapmayı düşünüyor musunuz? Sizi varsa vicdanlarınızın sesini dinlemeye davet ediyoruz. Sizi varsa insaflarınıza davet ediyoruz. Bu salgının hepimize öğrettiği dersler var, herkes bu dersi alıyor. Siz bu büyük salgından kendinize olan dersi çıkarmıyor musunuz.?"


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor