Bir Eğitim Bayramını daha geride bıraktık

GÜNDEM 30.10.2012 09:38:45 0
Bir Eğitim Bayramını daha geride bıraktık

Bir eğitim bayramını daha geride bıraktık. Yine uzaklardan gelen insanlarla kucaklaştı Besni sokakları. Erdem oğlu parkında çay sohbetleri oldu, sergiler gezildi, paneller düzenlendi, açılışlar yapıldı ve her yılki yürüyüş yapıldı Besni’nin tek ana caddesi olan ATATÜRK caddesinden uzay çatı Pazar yerine.

Siyasiler konuştular iğnelediler birbirilerini bence hoş olmadı ses tonu yüksek kendi siyasi fikirlerini anlatan bu arkadaşların dışarıdan çağrı yapılan bir anons gibi geldi sesleri oradaki insanlara. 

Prof Dr Turgut Hacı ZEYREK Abimizin Besni’deki Bekir Bey hamamı kazı çalışmaları ile ilgili söyleşisi çok güzeldi o panelde eski Besni ören yerinin restore edilmesi için çabalayan uğraşan insanların birbirileri ile diyalogları mutluluk vericiydi. Yalın ve gösterişsiz davranışları anlatım tarzı ile Besni için yapılabilecek şeyleri anlatan Zübeyir ÖZBAY abimizin düşünceleri ayrı bir güzelliği sergiliyordu o dinleyicisi az söyleşide. Besni ye bir turizm meslek yüksek okulunun yapılmasından bahseden Zübeyir abimizin sesine inşallah yetkili ve etkili kişiler özellikle Adıyaman milletvekillerimiz kulak veririler diye umutlanmaktayız.

Öğretmenlerin sorunları ile ilgili olarak sunulan panelde sendika temsilcilerini dinlerken özellikle bir temsilcinin sesini yükseltmesi el kol hareketleri el konuşması hiç de hoş değildi.

Bu topraklarda hepimiz aynı kader paylaşıyoruz aynı havayı soluyoruz birbirimize üstünlük sağlama diye bir lüksümüzün olmaması lazım. Bu gün bazı suçlamalar nedeniyle içerde yatan insanlar mahkemece suçlu bulunmadıkları sürece suçsuz sayılırlar. Bizler yıllarca birbirimize ön yargılarla yaklaştık ve birbirimize zarar verdik kazanan bizleri birbirimize düşüren karanlık güçler oldu. Hangi inançtan, hangi dinden, hangi dilden olursa olsun bu yeryüzü herkesin biri birine zarar vermeden yaşayacağı birbirilerinin yaşama haklarına saygı göstererek yaşayabilecekleri bir ev diye düşünmekteyim ve düşünmeliyiz diyorum.

Bu konu beklide yazımızın dışında bir konu idi ama öğretmenlerle ilgili paneldeki davranışlardan dolayı bu konuya girdim. 

Değerli Besni Eğitim Vakfı başkanı ve yöneticileri eğer önümüzdeki yıl 15ci eğitim bayramı kutlamaları yapılacaksa hazırlıklara şimdiden başlamalıyız.

İlkokullardan başlamak üzere kültürel ve eğitsel çalışmalarla vakıf Besni ile tanışma ve kaynaşma ortamını yakalayabilir.

Yine okullarımızda eğitsel amaçlı yazılı resimler vakfımızın adının yazılı olduğu çalışmalar okullarımızın duvarlarına asılarak kültürel etkinlik sağlanabilir. Besni resimleri aynı amaçla okullara bazı kurum ve kuruluşlara derneklere belediyelere hediye edilip hem Besni’nin hem de vakfın tanıtımı sağlanabilir.

Edebiyat alanında yarışmalar satranç turnuvaları resim sergileri (öğrencilerin kendi yaptıkları) tiyatro kollarının kurularak güldürü ve skeçlerin sunumu sağlanabilir. Bütün bunlar masrafı çok az emeği ve özverisi olacak çalışmalardır. 

Değerli vakıf başkanı ve kurucu üyeler bir taraftan vakfın diğer taraftan eğitim bayramının ulusal alanda yer edinebilmesi için neler yapılabilir arayışlarının yapılması faydalı olur düşüncesindeyim.

Buradan tekrar sesleniyorum Bensiye bir TURRİZM MESLEK YÜKSEK OKULUNUN kurulması bu ilçede gençlerin geleceğini olumlu yönde etkileyecektir. Haydi Sayın VEKİLLERİM sizleri seviyoruz sizlerden hizmet bekliyoruz. Haydi Sayın Mehmet ERDOĞAN hiç olmasa turizm meslek lisesi için atılım yapın mevcut okullarımızdan birisini bu alanda eğitime çevirin. Besni’ye sağlık meslek lisesini kazandırdınız sizlere müteşekkiriz. 

Kim geldiyse ileride bırakacağı eserlerle ve hizmetlerle anılacaktır.

Herkese saygılar ve selamlar. 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor