Bir mahallemiz daha oldu

Besni Belediyesinin Nisan ayı meclis toplantısında Kaymakam Hasan Tütün Mahallesinin sınırlarının belirlenmesi ele alındı. Alınan karar doğrultusunda KYK Kız Öğrenci yurdundan yeni fakülte binasına kadar olan bölge 15 Temmuz Şehitler Mahallesi olarak beli

GÜNDEM 11.08.2017 09:49:22 0
Bir mahallemiz daha oldu

Besni Belediyesinin Nisan ayı meclis toplantısında Kaymakam Hasan Tütün Mahallesinin sınırlarının belirlenmesi ele alındı. Alınan karar doğrultusunda KYK Kız Öğrenci yurdundan yeni fakülte binasına kadar olan bölge 15 Temmuz Şehitler Mahallesi olarak belirlendi.

Kamu hizmetlerinin daha etkin ve hızlı ulaşmasını amaçlayan bu değişikliği içeren karar, belediye meclisince oy birliği ile kabul edildi. Karar, Mülki İdare Amirinin Temmuz ayında onayı ile kesinleşti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, nüfus yoğunluğunun çok fazla olduğu bölgelerde vatandaşlara daha kaliteli ve etkili hizmet sunmak için yeni mahalle kurulması kararını aldıklarını ifade etti.

Besni´nin artık kabuğuna sığmadığını yapılan hizmetlerle gelişip büyüdüğünü kaydeden Başkan Öztürk, ?Yerleşim alanları geniş olan Hasan Tütün Mahallemizin sınırlarının değiştirilmesi gerektiğini düşündük. Hasan Tütün Mahallesi hem yerleşim yeri olarak hem de nüfus yoğunluğu bakımından şehrimizin en büyük mahallelisidir.

Bu bölgenin yerleşim ve nüfus yoğunluğu olarak çok büyük olması nedeni ile mahallelinin müşterek ihtiyaçlarına etkin ve verimli şekilde hizmet verilmesi amacıyla KYK Kız Öğrenci yurdundan Üniversite bölgesini de içine alacak yeni bir mahalle uygun olacağı görüşü hâsıl oldu. Mahallenin adını da hain darbe girişimine karşı iradesi ile püskürten bu halka yakışır şekilde 15 Temmuz Şehitler Mahallesi olarak kararlaştırıldı. Vatandaşlarımıza hizmet noktasında daha rahat ulaşmak için bu konuyu meclisimize taşıdık. Oybirliği ile aldığımız karar Valiliğimizin onayı ile kesinleşti. Halkımıza hayırlı olsun? dedi.


Anahtar Kelimeler: mahallemiz daha oldu

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor