BİR OKUL BOŞALTILDI

Besni´de de etkili bir şekilde hissedilen 6.8 büyüklüğündeki Elazığ depreminin ardından bazı kamu binalarının zarar gördüğü tespit edildi. 3 kamu binasında orta çaplı hasar oluşurken, bir okul oluşan hasarın ardından güvenlik nedeniyle boşaltıldı. Özellik

GÜNDEM 4.02.2020 08:43:03 0
BİR OKUL BOŞALTILDI

6.8 büyüklüğündeki Elazığ depreminin ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Yapılan incelemelerin ardından Besni´de 3 kamu binasının orta derecede hasar gördüğü tespit edildi. Bunların arasında bulunan bir okul ise aldığı hasarlar nedeniyle boşaltıldı.
Cırıt Meydan mahallesindeki 1996 yılında eğitim öğretime başlayan Özel İdare ortaokulu depremde aldığı hasar nedeniyle yapılan incelemenin ardından boşaltıldı. 8 derslikli okul da okuyan 201 öğrenci geçici olarak Sarhan´daki Namık Kemal Ortaokulunda eğitimlerine devam edecekler.
Okul, tekli eğitimden 2´li eğitime geçerek eğitim öğretime devam edecek.
Korupınar Mahallesinde eski Cezaevinin yerine kısa süre önce yapılan Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binasının da depremde duvarlarında çatlak oluştuğu tespit edildi. 8 yıllık bir bina olan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binasının depremde hasar görmesi şaşkınlık yarattı!
Deprem dolayısıyla duvarlarına çatlaklar oluşan diğer kamu binasının Dumlupınar Ortaokulu olduğu bildirildi. Okulda yapılan incelemelerde oluşan hasarın boşaltmaya gerek duyulmayacak ölçüde olduğu belirtildi.

İmamoğlu hasar gören binaları inceledi
Öte yandan Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, deprem sonrası Besni´de hasar gören kurum binalarını inceledi. Yaptığı incelemenin ardından gazetemizin depremdeki hasarlı binalara ilişkin sorularını yanıtlayan Kaymakam İmamoğlu, İlçe merkezinde büyük çapta hasarlı bina olmadığını söyledi. 3 kamu kurumunda hasar tespit ettiklerini belirten İmamoğlu köylerde de 200´e yakın hasar dilekçesi aldıklarını belirterek şöyle konuştu. ?İlçemiz merkezinde depremden dolayı fazla bir hasar yok. Daha çok köylerde hasarlar var ama onlarda yaptığımız incelemelerde vatandaşların oturduğu evler değil, bahçe duvarları, kiler gibi alanlarda oluşan hasarlar. Buralarla ilgili de biz Sosyal Yardımlaşma Vakfımıza talimat verdik, en kısa zamanda bu hasarlar giderilecek. Bunlar hep küçük çatlaklar şeklinde Allah´a şükür büyük hasarlar meydana gelmemiş. Vatandaşlarımızın hasarlı yapılar için verdiği dilekçeler şuan 200´e yaklaştı. Bu dilekçeleri hem Çevre ve Şehircilik hem de AFAD il Müdürlüğüne gönderiyoruz. Şuan Gerger ve Sincik´te yoğunluk olduğu için gelemiyorlar. İnşallah o yoğunluk bittiği zaman buralara gelip tespitler yapacaklar. O tespitlerin ardından da kararlar alarak uygulamaya geçeceğiz.?

?Kamu binalarında büyük çapta bir hasar yok?
Bu 3 kurum dışında büyük hasarlı kamu binalarının bulunmadığını belirten İmamoğlu, ?Valimizin başkanlığında yaptığımız toplantıda okullar öncelikli olarak belirlendi. Şuanda ilçemizdeki kamu binalarında büyük çapta bir hasar yok. Depremden dolayı hasar oluşan Özel İdare Ortaokulumuzda incelemeler yaptık. Orası orta derecede hasarlı çıktı. Bundan dolayı da valimizin talimatıyla buradaki öğrencilerimizi Namık Kemal Ortaokuluna taşıma kararı verdik. Sınıfların yoğun olmaması içinde burada ikili öğretime geçilecek. Ortaokullar sabah, ilkokullar ise öğleden sonra eğitim görecek. Özel İdare Ortaokuluyla ilgili de raporlar tutuldu. İnşallah en kısa zamanda oraya tekrardan bir okul yapılmasını umut ediyoruz.
Yine Dumlupınar Ortaokulu ve Sosyal Hizmet Merkezinde yaptığımız incelemelerde çatlaklar oluşmuş ama bunlar büyük hasarlı değil. Bunun dışındaki kamu kurumlarında büyük hasarlı bir yapımız yok? dedi.


Anahtar Kelimeler: OKUL BOŞALTILDI

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor