BİR SEÇİM DÖNEMİNİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

GÜNDEM 29.04.2014 14:35:29 0
BİR SEÇİM DÖNEMİNİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Kalabalıkların birbirini acımasızca rahatsız ettiği, her telden şarkılarda oynayan insanların kendi yerini belirtmeden, güçlü kimse onun yanında yer alma planlarının şeytanı bir şekilde oynandığı bir seçim dönemini daha geride bıraktık.

Kimin hangi partide yer aldığını akılları almıyordu değişik partilerden aday olan Belediye başkan adaylarının, seçmenler bir şenlik havasında oynarcasına oynuyorlardı seçim bürolarının önlerinde, seçim büroları bir nevi labirentlere benziyordu, seçmenler birinden girip ötekinden çıkıyorlardı. Belediye başkan adayları şaşırıp kalıyorlardı kimin nerede yer aldığına, kimin dost kimin dost olmadığına. Seçim öncesi yapılan yardımlara, verilen sözlere seçmenlerin ne kadar sadık kaldıklarını bir türlü kestiremiyordu belediye başkanlığına aday olan arkadaşlar. Sağda durup sola göz kırpanlar, solda durup sağa cilve yapanların maharetli hünerlerini bu seçim döneminde, bir gözlemci olarak seyrettik hep beraber.

Yine seçimlere bir ay kala başlayan, müzik çalarak gezen seçim arabaları kendi seçmenleri de dâhil tüm halkı canından bezdirdi.

Bu bangır bangır bağıran seçim arabalarının gürültü kirliliği oluşturduğu ve insanları rahatsız ettiği için kabahatler kanununu gereği suç işlemekte idiler ama bu işe kimse dur demedi.

Beş yılda bir gelen seçimler nedeni ile seçmenler bu kısa süre içerisinde ne kadar değerli varlıklar olduklarını anlıyorlar,  bulunmaz bursa kumaşı gibi bedestenlerin en kıymetli kumaşı olduklarını her yerde kabara kabara davranışları ile belli ediyorlardı.

Memleketin bu iftihar gülleri 24 ayar 100 lük cumhuriyet altını gibi gittikleri yerlerde katmer katmer değerlerini artırarak kullandıkları oyun kimin hanesine yazıldığını söylemeden kazanan tarafa “ben oyumu sana attım” diyerek bir beş sene sonrası için iktidarı alanın yanında kasılarak yerini almaktadırlar.

Her seçim arifesinde üflendiğinde havada şişip kısa sürede kaybolan sabun baloncukları gibi kaybolan seçimle ilgili vaatler birbiri arkasına sıralanırken, herkes “mavi boncuk bendedir” diyerek desteklediği kişi yâda kişilerin sağında solunda varlığını belli ediyorlardı.

Bundan sonra yapılacak seçimlerde insanların rahatsız edilmemesini, çevrenin kirletilmemesini, yüksek sesle gezerek herkesi rahatsız eden seçim arabalarının yasaklanmasını arzu ediyorum.

Seçilmelerle ilgili olarak bir başka konuda Türkiye’nin her tarafında yapılan muhtarlık seçimleri idi. Muhtarlık seçimlerinde muhtar seçilecek olan adaylara aylık bağlanması gündeme gelince muhtarlık seçimlerinde heyecan arttı, işin rengi değişti. Bu vesile ile muhtarlık seçimleri birçok yerde belediye başkanlığı seçimlerini gölgede bıraktı.

Seçimlere yakın bir zamanda Şanlıurfa’da idim şehrin en işlek yeri olan şehir merkezinde bir muhtar adayı yolun bir başından öte başına gerdirerek astığı pankarta makam ve mevki için değil hizmet için adayım diye yazarak kendini tanıtmakta idi.

Bundan sonra kazananlardan istediğimiz, memlekete hizmet etmek anlamında verilen sözlerin yerine getirilmesini beklemektir.

Bu anlamda Besni’nin acil sorunlarının başında kaliteli bir içme suyuna kavuşmanın çabaları ve çalışmaları gelmektedir.

İlçemizde ve beldelerimizde belediye başkanlığı ve muhtarlık seçimlerini öncelikle aday olup da kaybeden arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimin yanı sıra, kazanan arkadaşlarımıza da hayırlı olsun dileklerimizle memlekete hizmetlerini beklediğimizi ve yeni görevlerinde başarılar dileyerek tüm okurlara selam ve saygılarımı sunarım.   

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor