Bireyin hak ve özgürlükleri bizim için vazgeçilmezdir

GÜNDEM 2.08.2013 15:17:33 0
Bireyin hak ve özgürlükleri bizim için vazgeçilmezdir

 Bu nedenle Baroların buradaki bu demokrasideki daralma şekillerine karşı çıkmaları avukatlık kanunun kendilerine verdiği bir görevdir ve yetki oradan almışlardır. Bu yetkiyi sonuna kadar da kullandılar.” dedi.

“Besni Ekspres Besnililerin gözü kulağı”

 

Gazetemiz Genel Yayın yönetmeni Şekip Önder’i ziyaret eden Av. Elibol, Besni Ekspres’in Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış olan Besnililerin gözü kulağı olduğunu ifade etti.

Elibol, “Gaziantep’ten Besni’ye bir duruşma nedeni ile geldim. Besni’ye geldiğimiz zaman Şekip abiyi ve Besni Ekspres’i ziyaret etmezsek bizim için ayıp olurdu. Bizim olmazsa olmazımız, duayen gazeteci abimizi muhakkak her geldiğimizde ziyaret ederiz ve bundan da büyük keyif alırız. Türkiye’nin dört bir tarafına yayılmış Besnililerin gözü kulağı olan Besni Ekspres’e de Gaziantep Baro başkanı olarak birkaç bilgi vermek istiyorum.”

“Yöneticiler halkı gerdiler”

Son Gezi Parkı olaylarından sonra Türkiye’de büyük bir sivil bir tepki oluştuğunu ifade eden Gaziantep Barosu Başkanı Av. Ali Elibol, “Bu sivil tepki çağdaş demokrasilerde yaşanması gereken tepkilerdi. Ama ilk etapta burada İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiş olmasına rağmen yöneticiler yürütmeyi durdurma kararını yok saydılar ve halkı gerdiler. Sivil direnişin gücünün farkına varamadılar ama zaman içerisinde bu sivil direniş dünyada da çok tepki gördü, onların dikkatini çekti. Bu sefer aslında ilk başta yapılması gereken tarzı sayın Başbakan açıkladı. Mahkeme kararına uyacağız denildi ama o arada olanlar oldu. Bu konuda İstanbul ve Ankara Barosunun sivil direnişle ilgili tepkileri çok olumluydu, halkta da çok büyük bir destek gördü. Zaten baroların ve avukatların mesleğinin dışında olmazsa olmazları demokrasidir, temel insan hak ve özgürlükleridir ve insan haklarıdır. Çünkü demokrasideki bütün daralmalar avukatlık mesleğini sıkıntıya sokar. Demokrasiler avukatların savunma mesleğinin yaşam alanıdır.  Bu nedenle Baroların buradaki bu demokrasideki daralma şekillerine karşı çıkmaları avukatlık kanunun kendilerine verdiği bir görevdir ve yetki oradan almışlardır. Bu yetkiyi sonuna kadar da kullandılar. Temel hak ve özgürlükler avukatların beslenme kaynağıdır, çünkü ne kadar temel hak ve özgürlükler bu ülkede fazlaşırsa biz avukatların savunma kaynakları beslenme kaynakları da o kadar çoğalır. Çünkü biz yargının üç ayağından sivil savunmayız biz bireyin yanındayız. Bunun için bireyin hak ve özgürlükleri bizim için vazgeçilmez önemdedir. Buradaki temel hak ve özgürlük ihlallerine karşı da baroların tepki vermesi gerekiyordu, bu tepkiyi de başta Ankara ve İstanbul Barosu olmak üzere Adana, Gaziantep, Bursa Barosu ve Türkiye’nin bir çok yerindeki barolar hakikaten bu son eylemlerde çok olumlu puan aldılar. Yapmaları gerekeni yaptılar, tahmin ediyorum bu ülkeyi idare edenlerde Baroların bu şekilde güçlü olduğu sürece artık demokrasilerdeki daralmaları, temel hak ve özgürlük ihlallerini kolay kolay göze alamazlar diye düşünüyorum.” dedi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor