BİRLİĞİN ÖNEMİ VE AŞAĞI ÇÖPLÜLÜLER

GÜNDEM 23.08.2013 09:48:00 0
BİRLİĞİN ÖNEMİ VE AŞAĞI ÇÖPLÜLÜLER

Birlik kelimesini ilk duyduğum zamanlar sanırım İlkokula başlamadığım yıllardı. Besni otobüslerinin ‘Birlik’ daha doğrusu ‘Besni Birlik’ adıyla ortaya çıkması ilk tanışmamı sağlamıştı. Beraberlik ve Birlik muhteşem iki kelime. “Birlikten kuvvet doğar” ata sözü de bu kelimelerin bileşkesinden ortaya çıkmış bal damlası Ata sözlerimizden.

Yazımın başlığından yola çıkarak Aşağı Çöplüler ve Birlik ne anlam ifade ediyor denilecek olursa;

Besnimizin şirin köylerinden olan Aşağı Çöplü’lü hemşerilerimiz ekseriyetle İstanbul’da Güngören semtinde yaşamakta olup genel olarak çantacılık ve dolmuşçuluk mesleği ile meşgul olmaktadır. Sayıları İstanbul deryasında bir damla bile değilken birlikte hareket etmelerinden dolayı çok etkileyici ve ses getiren faaliyetlere imza atmaktadırlar.

Öyle ki kendi çabaları sayesinde Besni’mizin ilk köy derneği olma özelliğini de taşıyan bu derneğimiz İstanbul gibi dünyanın büyük metropol kentlerinden birinde dernek binası satın almıştır.

Yine İstanbul metropolünde kültürlerini kaybetmemek adına kültür geceleri, piknik ve geziler düzenlemiştir.

12 Ağustos pazartesi günü yapılan 3. Aşağı Çöplü Köyü Yaz Şenliği de derneğimizin faaliyetlerinden bir başkasıdır. Büyük şehirleri dahi kıskandıracak bir başarıda yapılan şenliği Çöplüler bir yıl önceden takvime bağlamakta, dünyanın dört bir tarafında bulunan hemşerilerinin bu şenlikte buluşmalarını, daha doğrusu büyük buluşmalarını sağlamaktadır.

3 yaz şenliğinde de yine muhteşem bir organizasyona imza atan Çöplülüler; Açılış konuşmasında denek Başkanı Mustafa Sağlık birlik ve beraberliklerine vurgu yaptı. Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan da Çöplülerim muhteşem birlikteliklerine atıfta bulundu. Sahne alan Burhan Onur güzel sesi ve yorumlarıyla konukları coşturdu. Gazeteci arkadaşım Hasan Emre ise çöplüler için yazdığı şiiri seslendirince seyirciler adeta mest oldu.

Bence şu an ülkemizin en büyük ses sanatçısı olan Latif Doğan sahneye çıkınca kıyametler koptu.

Latif Doğan'ın Aşağı Çöplülerle sevginin çok ötesinde bir duygusal bağı bulunuyor. İyi ve kötü günde hep birlikteler.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Latif Doğan'ı büyük sürpriz bekliyor.

Kim düşündü nasıl düşündü bilmiyorum ama köy muhtarı Ahmet Korkmaz köy meydanına ‘Latif Doğan Meydanı’ adını verdiklerini tabelayı göstererek ilan ediyor.

Ev sahipliğinde kusursuz giden şenliğin sonunda bir daha ki seneye daha güzel bir meydanda buluşmak dileğiyle birbirimizden ayrılıyoruz.

Teşekkürler Aşağı Çöplülüler böylesine güzel bir organizasyona imza attığınız için…

Kayayı oyan damlanın kuvveti değil sürekliliğidir. Birliğiniz daim olsun…

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor