“Biz bu şerefli milletin temiz oyuna talibiz”

GÜNDEM 18.02.2014 16:23:06 0
“Biz bu şerefli milletin  temiz oyuna talibiz”

Gölbaşı ilçesinde partisinin seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra Besni’ye gelerek buradaki büronun da açılışını gerçekleştiren Vural, açılış öncesi halka seslenerek bir konuşma yaptı. 

Vural “Siyasette ve demokraside takdiri verecek olanda vatandaş, tekmeyi vuracak olanda vatandaş. Oy verirken bunu düşünecek. 30 Mart seçimleri bu yüzden önemlidir. 30 Mart’tan sonra oyumu aldın bugüne kadar şu yanlışları yaptın bundan sonra bu yanlışları devam ettirmemen gerekiyor deme zamanıdır. Aksi takdirde bunu demezseniz yanlış edersiniz. Yanlış devam ederse hepimiz kaybederiz. 

Ben bu şerefli milletin temiz oyuna talibim. Mesajımız hangi partiye oy vermişse versin değerli kardeşlerim mahalli bir seçim ama siyasi bir anlamı olacak. Bu oyu kullandığımız zaman ne için kullanılacak diye düşünmek lazım. Önce Türkiye’yi, önce milleti düşünmek lazımdır.

Bu güzel milletin içerisine çok fitne ve fesat sokmaya başladılar. Milletimizi etnik kimliklere bölmek isteyenler, milletimizin idari yapısını değiştirmek isteyenler oldu.

Beraber birlikte bir millet olmuşuz,  beraber birlikte adımız bir, acımız bir, muhtaciyetlerimiz bir, derdimiz bir, geçmişimiz bir, kıblemiz bir, geleceğimizde bir olsun istiyoruz.

Biz bölücülüğe karşıyız, biz fitneye ve fesata karşıyız kardeşlerim. Terör bitsin ama Türkiye bitmesin, terör bitsin ama kardeşliğimiz ayrılmasın, yurdumuz ayrılmasın, devletimiz ayrılmasın, egemenliğimiz ayrılmasın. 

Yanı başımızda Irak, yanı başımızda Suriye’de olan bitenlere bakın, kimlik eksenindeki ayrışma, mezhep eksenindeki bir ayrışma, bir çatışma o kadar kişi kan gövdeyi götürüyor. İşte ben diyorum ki Türkiye Irak olmasın, Türkiye Suriye olmasın, Türkiye Lübnan olmasın istiyorum.

Onun için 30 Mart seçimleri bizi bizden ayıracak olanlara dur, biz beraberiz biriz ve bütünüz. O bakımdan 30 Mart seçimlerin de aramıza fitne sokmak isteyenlere, aramıza ayrışma koymak isteyenlere, birbirimizi anlamaz hale getirmek isteyenlere, dur hemşerim nereye gidiyorsun. Benim milletimi de, Cumhuriyetimi de, devletimi de, kültürümü de kimse bölemeyecek dememiz gerekiyor.

Onun için 30 Mart seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne yapacağınız bir tercih bu milletin beraber ve birlikte geleceğe taşınması konusunda güçlü bir irade olacaktır.

Biz bir aileyiz millet olarak, kürt kökenli kardeşlerimi benden ayırt edebildin. Onlar kurtuluş savaşında cumhuriyeti inşa ettiler. Biz bunun için siyaset yapıyoruz. Birlikte ve beraber olmak için siyaset yapıyoruz.

Büyük İsrail projesini hazırlayıp, bu vatan mekânlarını birilerine peşkeş çekmek isteyenlerde bunu hatırlasın, bizim devletimizi de vatanımızı da kimse bölemeyecektir.”dedi.

Rabia işareti yaparak, “ bu size neyi hatırlatıyor” diyen Vural, bu işaret bana 4 bakanı hatırlatıyor diyerek sözlerine devam etti. “Bu 4 bakan niye ayrıldı. Rüşvette yolsuzluk iddialarıyla ilgili. O zaman hesap vermeli ki, ona oy verilen temiz oylara haram bulaşmasın. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren kardeşime, bu ayakkabı kutuları denilecek, kardeşimde boynunu eğecek. Hakkınız var mı? Çıkacak hesabını verecek, yanlış yapan varsa gidecek. 

Tilki inine sığmamış, kuyruğuna çalı bağlıyorlar. Bu Besnililer, Adıyamanlılar o tilkiyi kuyruğundaki çalıdan tanır.

Ayakkabıcıları dolaşıyorum da kutu kalmamış, millet ayakkabı almaktan vazgeçmiş kutu arıyormuş, belki bana da çıkar diye. Hani var mısın yok musun vardı ya. İşte makam ve mevki sahibi olanların o makam ve mevkiyi kimin menfaati için kullandığını görmek ve o oyla da onu cezalandırmak gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kanunu değiştirdiler. Hâkimler ve savcılar Yüksek Kurulu’nu Bekir Bozdağ’a bağladılar. Besni’ye 12 Eylül referandumu için geldiler mi? Evet deyin dediler mi? Ne dediler? Dediler, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu milletin yargısı olacak! Demediler mi? Dediler. Oy verdiniz, “bakın dediniz milletin yargısı yaptık.” E, peki şimdi ne oldu? Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna neden dokunuyorsunuz, hani milletin yargısıydı onlar?

Bir kimse yanlış yapınca, savcısı ve hâkimi olacak! Adalet olması lazım ama adalete müdahale ettiğiniz zaman, savcıyı ayarladığınız zaman, hâkimi ayarladığınız zaman, doğruyu ya da yanlışı nasıl öğreneceğiz. Onun için hukuka müdahale etmek yanlıştır.

Ben diyorum ki 30 Mart’taki hatalı oylama, soydurmaya devam ettirir. Onun için buna dur demek lazım. Sizden istirhamım rüşvet ve yolsuzlukla ilgili tüm bunlar olurken, hukuk devletine sahip çıkmak, adalete sahip çıkmak, adalet mülkün temelidir. Dolayısıyla rüşvet ve yolsuzluk bataklığına batanlara bir ihtarname göndermek gerekiyor. Sizlerden arzumuz ve isteğimiz budur! Dolayısıyla vereceğiniz oylarla makam mevkilere getireceklerinizin, bu oyu milletin hayrına mı? Rıza’nın hayrına mı kullanacağını tayin etmeniz gerekiyor.

Türkiye’nin önemli sorunları var. Milliyetçi Hareketçi Partisi birlikten yana, verdiğiniz oylarla makam ve mevkileri milletin hayrına kullanan bir parti ama aynı zamanda büyük sorunlar var. Besni’de yaşayan insanlarında sorunları var.  Bu çiftçilerin hali nasıl? Durumları iyi mi? Bir eliniz yağda, bir eliniz balda mı? Bakarsanız Mehdi Eker’e göre öyle, ‘durumları çok iyi oldu’ diyor.”

Konuşmanın ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Oktay Vural, Adıyaman’daki açılışı da gerçekleştirmek üzere Besni’den ayrıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor