Bölgemizin en seçkin okullarından birisi olacak

GÜNDEM 9.09.2014 08:40:47 0
Bölgemizin en seçkin okullarından birisi olacak

Bölgenin en büyük atölyesi olacak

Yukarı Sarhan Mahallesi eski tekel depolarının yerine yaptırılan Besni Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2 bin metrekaresi okul alanı, 7 bin metrekaresi ise atölyeler, 2 bin metrekaresi ise açık alanlar olmak üzere toplam 11 bin 377 metrekare kapalı alana sahip. Her biri 1200′er metrekare olmak üzere 8 atölyede, elektrik, bilgisayar, metal, motor ve ihtiyaca göre 2 farklı bölümde eğitim verilerek bölgenin en büyük atölyesi olacak duruma getirildi.

3 hafta içinde teslim edilecek

24 derslikli Hakan İsot Endüstri Meslek Lisesinin 3 hafta içinde tamamlanarak teslim edileceğini bildiren Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar,“Besni Küçük Sanayi Sitesi ve Besni Organize Sanayi Sitesinin en önemli ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacını gidermek üzere planlanmış olan okulumuz ile  geleceğimiz olan öğrencilerimize karşı sorumluluk hisseden bir firma olarak İsotlar Grup sosyal sorumluluk projesi kapsamında çalışmalarını tamamlayarak okulumuzu teslim aşamasına getirmiş durumdalar” dedi.

En seçkin uygulama okulu haline gelecek

Doğuş Otomotiv Yetkililerin geçen hafta içinde Besni Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde eğitim laboratuarları / otomotiv atölyesi kurarak otomotiv sektöründe iş güvenliğinden benzinli ve dizel motorlara, temel elektrik ve akım şemalarından kalorifer-klima ve fren sistemine kadar teknik elemanlar için gerekli tüm eğitimlerin verilebileceği atölye müjdesini verdiklerini de belirten Yazar “Bu atölye okulumuzun bölgemizin en seçkin uygulama okulu haline gelecektir. Arkasına  İsotlar Grup ve  Doğuş Otomotivi alan bu okulumuz bölgenin en seçkin okulu olacağından şüphemiz yoktur” dedi.

Araç - gereç kullanmadan mesleki eğitim yapılmaz

Yazar açıklamasında şunları söyledi:Bilindiği gibi Endüstri Meslek Liseleri temelde ülkemizin ihtiyaç duyduğu eğitilmiş teknik insan gücünü yetiştirmektir. Bu amaca ulaşmak için, eğitim kurumlarımızda, meslek eğitiminin yapılabileceği bir ortamın sağlanması; üretimin, eğitimin bir aracı olarak gerçekleştirilmesi esastır. Araç-gereç kullanmadan mesleki eğitimin yapılması düşünülemez. Eğitimin belirli standartlarda yapılabilmesi için, asgari şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Okulumuz mevcut konumu itibariyle öğrencilere, öğretim programlarının öngördüğü bilgi, beceri ve davranışların yeterince kazandırılmadığı, öğrencilere mesleki eğitimde büyük önemi olan amaca uygunluk, zaman, tolerans gibi ilkelerin yeterince kavratılmadığı ve dolayısı ile atölye öğretiminde teknolojik kuralların azami sağlanması için yeni bina ve yeni atölyelere ihtiyaç duyulmuştur.

Atölye ve laboratuarlar yenilenecek ve donatılacak

Özellikle fiziki alt yapı eksikliğinin giderilmesiyle her mesleğin / atölyenin özelliğine göre, uygulamalı eğitimin ihtiyacı olan makine, alet, cihaz ve malzemelerle, atölye ve laboratuarlar yenilenecek ve donatılacaktır. Bu modern okul ve laboratuarı öğrencilerimize teslim etmenin sevinci içerisindeyiz. Derslerinde başarılı olmaları, geleceğe daha iyi hazırlanmaları amacı ile çocuklarımıza daha modern bir ortam ve uygulama alanlarının sunulmasında Adıyaman Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’ın büyük katkıları olmuştur. Eski tekel hangarlarının da tadilat yapılmasıyla 8 derslikli dev atölye binası da tamamlanarak bina teslim alınmıştır. Söz konusu 8 derslikli atölyemiz gerek yapısı gerekse büyüklüğü bakımından bölgenin en büyük atölyesi durumuna gelmiştir. 

Doğuş Otomotiv’den otomotiv atölyesi 

Mevcut okulumuzda bulunan Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı, Metal Teknolojileri, Makine Teknolojileri alanlarına ek olarak geçtiğimiz hafta içinde Doğuş Otomotiv Yetkililerinin incelemelerde bulunması ve inşallah otomotiv atölyesi kurulması ile okulumuz kendi bölgesinde tek olacak bölgenin istihdam garantili okulu durumuna gelecektir.

Bu okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin eğitim programların öngördüğü yeter seviyede bilgi, beceri ve davranış kazanmaları, bundan dolayı da, mezunların büyük bir bölümünün iş bulmakta güçlük çekmemeleri için atölyelerimiz güçlendirilmiş gerek fiziki alt yapısı ile gerekse içeriği ile standartlar yakalanmış olacaktır.

Katkıda bulunanlara teşekkür 

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar bu okulumuza ve atölyelerimiz katkılarından dolayı Adıyaman AK Parti Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan başta olmak üzere Adıyaman Valimiz Mahmut Demirtaş, daha önce protokol törenine katılan ve imzalayan eski İlçe Kaymakamımız Gürkan Demirkale, Besni Kaymakamımız Emrah Yılmaz’a yine bununla birlikte Hayırsever İş Adamımız İsotlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İsot ve Doğuş Otomotiv yetkililerine teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor