Borsa İstanbul Futbol Takımı ve Memleket Sevdası: “02-ALPAY”

GÜNDEM 1.04.2014 09:31:20 0
Borsa İstanbul Futbol Takımı ve  Memleket Sevdası: “02-ALPAY”

Okul yıllarında da Besni Lisesi futbol takımında oynamış; sınıf arkadaşı H. Ali ATA ile birlikte 1988-1989 yıllarında Adıyaman İl Karması futbol takımında da görev almış olan Alpay, Şanlıurfa’da bölge birincisi olup Kayseri’deki elemelere çıkma başarısı göstermişlerdi.

Hemşehrimiz futbol sevdasını Besni’den İstanbul’a taşırken yüreğinde taşıdığı memleket sevdasını da beraberinde götürmüş, tüm ortamlarda memleketini temsil etmeye çalışmıştır.Nitekim takım kaptanı ve sorumlusu olarak Borsa futbol takımını oluşturup ülkemizin en zorlu turnuvasına katılırken ekteki takım fotoğrafından da görüldüğü gibi forma numarası olarak Adıyaman’ın plaka numarası olan “02”yi seçmiştir.Diğer takım oyuncuları, yöneticiler ve seyirciler tarafından“formalarda “0” kullanılmaz, sizinki neden özellikle 02, yanlış mı basılmış?” diye sorulunca hemşerimizin yanıtı “Yanlışlık yok, özellikle 02; Memleket sevdası, Adıyaman/Besni’liyim de ondan !..” şeklinde olmuştur.

Hemşehrimizin organize edip takım kaptanlığını ve sorumluluğunu yaptığı Borsa İstanbul Futbol Takımıyla ilgili olarak katıldıkları son iki turnuvaya ilişkin kısa bir bilgi vermek yerinde olacaktır.

Hemşehrimiz, Borsa İstanbul’da tüm futbol faaliyetlerinde etkin bir şekilde yer alırken  kurum içinde Borsa üyelerinin de katıldığı turnuvaları (3 kez) organize etmiştir. İMKB’nin Borsa İstanbul olarak özel bir şirkete dönüşmesiyle birlikte hemşehrimiz Alpay BURÇ, bu faaliyetlerini kurum dışına da yaymış, takım kaptanı ve sorumlusu olarak Borsa Futbol takımını oluşturup ülkemizin en düzeyli ve en iddialı organizasyonu haline gelenve SporMax Türkiye firması tarafından düzenlenen Lotto Şirketler Futbol turnuvalarına geçen yıldan başlayarak katılmaya başlamıştır. Borsanın da katılımıyla 2013 yılı sonbaharında yapılan, ülkemizdeki yerli ve yabancı 16 büyük firmanın yer aldığı bu turnuvaya ilk kez katılmasına rağmen Borsa futbol takımı, grup maçlarını ikinci sırada tamamlamış, eleme maçlarında çeyrek finale kadar yükselme başarısını göstermiş ve turnuvayı genel puan sıralamasında 5. sırada tamamlamıştır.

Diğer taraftan, SporMax Türkiye firması tarafından geleneksel olarak yapılmakta olan ve bu yıl 11.’si düzenlenen “Lotto Şirketler Futbol Ligi 2014” turnuvasına, normalde şirketler başvuruları sonrasında yedek statüde birkaç yıl bekledikten sonra ve ancak kontenjan müsait olduğunda katılabilmekte iken yukarıda belirtildiği şekilde halı saha turnuvasında göstermiş olduğu başarı nedeniyle Borsa futbol takımı doğrudan katılmaya hak kazanmıştır.

Ülkemizdeki en düzeyli ve en önemli özel organizasyonların başında gelen Lotto Şirketler Futbol Ligi 2014 sezonu, nizami futbol sahası ve kuralları çerçevesinde bu yıl da İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Yerleşkesi Olimpik Stadyumunda 8 Mart 2014 tarihinde başlamış ve halen grup maçları devam etmektedir.Borsa futbol takımı, son yılların şampiyon veya finalist takımlarının yer aldığı en zorlu grupta mücadelesini sürdürmeye çalışmaktadır.

Bu turnuvaya ülkemizin önde gelen yerli ve yabancı büyük firmaları uzun yıllardan bu tarafa katılmaktadırlar.2004-2012 dönemi verileriyle Lig Tarihine bakıldığında belli başlı 114 takımın puan cetvelinde yer aldığı; Turkcell, Garanti Bankası, Finansbank, Arçelik, Anadolubank, Genpa, Türkiye Finans, Novartis, Allianz, Sandoz firmalarının ilk 10’da yer aldığı; bunların ardından gelenlerin de yerli ve yabancı menşeli ülkemizin belli başlı holdingleri, sanayi şirketleri, banka, sigorta ve hizmet şirketleri olduğu görülmektedir. 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor