Bozkurt: Besni´nin kronik Sorunlarını Biz Çözeceğiz

İYİ Parti Milletvekili adayı Mahmut Bozkurt, esnaf ziyaretinin yanında Besni OSB´de incelemelerde bulundu. OSB´nin arsa tahsisi, kamulaştırma, kaynak gibi birçok sorunu olduğunu belirten Bozkurt, büyük bir yatırımcının Besni´ye yatırım yapmak istediğini a

SİYASET 5.06.2018 11:55:40 0
Bozkurt: Besni´nin kronik  Sorunlarını Biz Çözeceğiz

?Kamulaştırma Problemleri var?

İyi Parti Milletvekili Adayları Bozkurt, Erol Özbay, İlçe başkanı İmdat Yıldırım ve partililer Besni´de esnaf ziyaretlerinde bulundu. Gazetemizi de ziyaret eden Bozkurt ilçenin sorunlarına ilişkin açıklama yaptı. Besni OSB ve Yeni Fakülte Binasında İncelemelerde bulunan Bozkurt ve beraberindekiler akşamına vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Besni OSB ve Mühendislik-Mimarlık fakültesinde incelemelerde bulunan Milletvekili adayları Mahmut Bozkurt ve Abdurrahman Erol Özbay sanayi bölgesindeki altyapı, yatırımcı eksikliği ve kamulaştırma problemleri ile alakalı kronikleşmiş sorunlar olduğunu söyledi. OSB´deki bir çok atıl fabrika bulunduğunun, kamulaştırma ve ödenek sorunları nedeniyle yatırımcıya arsa tahsisi yapılamadığını iddia eden Bozkurt, ?Biz bu konuda Besnili hemşerilerimize göreve geldiğimiz takdirde gerekli çalışmaları ve yatırımcılar ile iletişim kurarak Besni OSB´yi hak ettiği yere taşıyacağımızın taahhüdünü veriyoruz.? dedi.

Besni OSB´de birçok vatandaşımız mağdur

Besni ziyareti ve izlenimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Bozkurt; ?Bugün OSB´de kamulaştırma çalışmalarını inceledik. Maalesef kamulaştırma yaparken şekil ve birçok teknik anlamda hatalar oluşmuştur. Bu durumdan birçok vatandaşımız mağdur olmuştur. Örneğin; bir vatandaşımız yaşamış olduğu sıkıntıyı şu şekilde bizlere iletmiştir:

Kamulaştırma yapılmadan, ağaçlarının, bağının, bahçesinin, iş makineleri tarafından sökülerek alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapılacağını beyan etmiştir. Ama bizim gördüğümüz kadarıyla Besni OSB´de yeterli alt ve üst yapı çalışmaları yapılmamış hatta bu durumdan birçok vatandaşımız arazileri üzerindeki tasarruf haklarını kullanamamakta, bu durumdan dolayı tam on yıla yakın mahkeme ve bürokratik sorunlara maruz kaldıklarını belirtmektedir. Bir diğer vatandaşımızın sıkıntısı ise arazisinin kamulaştırılıp gerekli bedelde anlaşılmasına rağmen halen hak ettiği ücretin banka hesabına OSB yetkilileri tarafından yeterli kaynak bulunmadığı bahane edilerek yatırılmamasıdır.

Yatırımcı var arsa tahsisi yok!

Devlet tabii ki birey karşısında kamu yararını düşünür. Burada mağdur olan vatandaşlarımızda memleketleri için gerekli fedakarlıkları gösterdiklerini beyan etmektedirler. Burada yetkililere düşen mağdur olan vatandaşlarımızın bu sorunlarına en kısa zamanda çözüm üreterek yatırımcıların da arsa tahsisi açısından önünü açmaktır.

Edindiğimiz bilgilere göre geçtiğimiz aylarda bir iş adamının büyük yatırım yapma talebinde bulunduğu hatta bu konuda yetkililer tarafından arsa sahiplerine ulaşılarak ödenek hazır ödemeleriniz yapılacak denilerek gerekli anlaşmaları sağladıklarını ama halen arsa sahiplerine ödemeler yapılamayıp aynı zamanda gelen yatırımcıları da kaybetmekte olduğumuzu görüyoruz. Yani yatırımcı var arsa tahsisi yok!

Besni OSB´yi hak ettiği yere taşıyacağız

Besni bölgemiz, Adıyaman açısından yatırım yapılabilecek hinterlandı yüksek ve cazip bir merkezi konuma sahiptir. Ama yaptığımız incelemeler sonucunda iki elin parmağını geçmeyecek sayıda atıl fabrika binası ve hali hazırda üç dört tesis faaliyet göstermektedir. Biz bu konuda Besnili hemşehrilerimize göreve geldiğimiz takdirde gerekli çalışmaları ve yatırımcılar ile iletişim kurarak Besni OSB´i hak ettiği yere taşıyacağımızın taahhüdünü veriyoruz. Tarım şehri olan ilçemizi özellikle ilk etapta tarıma dayalı sanayi tesisleri ile gençlerimize, çiftçimize, esnafımıza nüfuz edecek ekonomik olarak büyük katkı sağlayacak ve birçok genç işsizimize istihdam sağlayacak projeleri hayata geçireceğiz.

Besni MYO´nun 20 yıldır neden kendi binası yok?

İlçemizin bir diğer problemleri ise eğitim anlamında 1998 yılında açılan Besni MYO´nun aradan geçen 20 yıla rağmen kendi binası bulunmamaktadır. O dönemde açılan Kahta ve Gölbaşı MYO´larının binası yapılmış olup, ancak ne hikmetse geçen 20 yıllık süre zarfında Besni MYO´nun binası yapılmamıştır. Değerli hemşehrimiz Erdemoğlu ailesinin yaptırmış olduğu Besni Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinin mevcut siyasiler tarafından yeteri kadar sahiplenilmediği, Erdemoğlu ailesinin gerçekleştirmek istediği Mehmet Erdemoğlu Üniversitesinin tam destek verilip bu işlemler yakinen takip edilmelidir.

Hızlı Trenin Besni´yi es geçmesi tarihi bir hatadır

15 Temmuz Mahallesine baktığımızda ise ortaokul ve ilkokul binası eksiklikleri görülmektedir. Bunlar için gereken çalışmalar hızlı bir şekilde hayata geçirilmelidir. Besni Eğitim Bayramı´nın ulusal boyut kazanması için Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığınca desteklenmesi, ulusal düzeyde eğitim üzerine kongreler yapılması konusunda çalışmalar yapılmalıdır. İbn-i Sina Mesleki Anadolu Lisesine bina yapılmalıdır. Osman İsot MTAL´ne acilen pansiyon yapılmalıdır.

Besni´mizin ulaşım konusundaki sıkıntılarına gelecek olursak, etüt projesi yapılan gölbaşı-Adıyaman-Kâhta demiryolunda Besni´nin es geçilmesi tarihi bir hatadır. Besni´ye en yakın ve en uygun yere istasyon yapılmalıdır. İlçemizin köy grup yollarının genişletilerek standartı yükseltilmelidir. Geçtiğimiz yıllarda devlet yatırım programında yer alan fakat yapılmayan Besni Bölge Trafik istasyonu yapılmalıdır.?


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor