‘Bu Benim Eserim Proje Yarışması’ sergi açılışı yapıldı

GÜNDEM 1.05.2013 09:04:11 0
‘Bu Benim Eserim Proje Yarışması’ sergi açılışı yapıldı

 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)´ın işbirliği ile düzenlenen “Bu Benim Eserim Proje Yarışması” bölge sergisi açılış töreni Malatya’da yapıldı.  Malatya Remark Otel’de gerçekleştirilen 6-7-8-sınıf öğrencilerinin yarıştığı BBE Proje Yarışması Malatya Bölge Sergisi açılış törenine Malatya Vali Yardımcısı Dr.Abdullah Abid Öztoprak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, TÜBİTAK Bölge Bilim Kurulu Başkanı Prof Dr İlhan İçen, Esnaf Sanatkârlar Kooperatif Başkanı Ali Evren, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kurum Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Açılış öncesi konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, bu yıl 8.defa yapılacak olan ortaokul düzeyindeki 6-7-8 sınıf öğrencilerine yönelik Fen ve Matematik alanındaki proje yarışmasının açılışını yapıyoruz. Katılım sağlayan ve burada bulunan başta vali yardımcımız Sayın Abdullah Abid beye, kurum kuruluş yetkili ve temsilcilerine ilimizde misafir öğrencilerimize, öğretmenlerimize sergimizin hayırlı olmasını temenni ediyor hoş geldiniz diyorum. Bilindiği gibi yarışmanın Türkiye genelindeki 12 bölge merkezinden biri Malatya. Malatya Bölge Merkezine bağlı iller Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli’den oluşuyor. Bu Benim Eserim Projesi, Malatya Bölge Sergisi 11 Nisan 2013 tarihinde final sonunda yapılacak ödül töreniyle sona erecek. Merkezden ve ilçelerden öğrenciler belirlenen zamanlarda gelip sergiyi gezebilecekler. Desteklerinden dolayı katılımcılara ve Remark Oteli yetkililerine ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum.
Vali yardımcısı Dr.Abdullah Abid Öztoprak yaptığı konuşmasında; Öğrencileri matematik ve fen bilimleri alanlarında yaratıcılığa teşvik etmek, Öğrencilerin gizli kalmış yeteneklerinin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak, Öğrencilerin, çalışmalarında bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, Ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, öz güveni gelişmiş bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmak için Türkiye genelinde yapılmaktadır. İlimizdeki Bölge Sergisine katılan tüm ekiplere başarılar diliyorum dedi.
Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç Besni İlçesi olarak iki projemizle bölge sergisindeki konuşmasında Ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinliklere ilgiyi-katılımı arttırarak ülke genelinde yaygınlaştırmak ve teşvik etmek, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, gerekli desteği vererek onlara araştırmacı bir ruh kazandırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve bu yıl sekizincisi düzenlenen proje çalışması sergisinde iki okulumuz yarışıyor.
Safyün Hatice Gölbaşı Ortaokulu’nun Fen ve Teknoloji alanında “Bak Şu Süt ile Karbonatın İşbirliğine” projesi ile Kesmetepe Ortaokulu’nun Matematik alanında “Ritmik Pascal Üçgeni” yarışmaktadır. Bu iki okulumuzu başarılarından dolayı tebrik ediyorum dedi.
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor