Bu karara CHP’den çok sert açıklama geldi Fırat, AKP’ye katılıyor

GÜNDEM 27.03.2013 08:43:49 0
Bu karara CHP’den çok sert açıklama geldi Fırat, AKP’ye katılıyor

 

CHP’den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, CHP’den istifa ettikten sonra hem AKP’den hem de BDP’den davet aldığını söyledi. Gerekli değerlendirmeleri yaptığını ifade eden Fırat, Salı günü yapılacak TBMM grup toplantısında AKP’ye katılacağını açıkladı.
Fırat, aldığı kararla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
”İkisini de değerlendirdim. Memlekette hem yakınlarıma hem seçmenlerime danıştım. AK Parti’ye geçeceğimin uygun olacağını söylediler. AK Parti’ye geçişimde, çözüm süreci ve Başbakan Erdoğan’ın tutumu etkili oldu. Yıllarca süren bir çatışma ortamı vardı. AK Parti, bu sorunun çözülmesi için 2009’dan başlayan ve Ocak ayında yoğunlaşan bir süreci yürütüyor. Başbakan Erdoğan’ın çözüm için gösterdiği çaba ve ardından İmralı görüşmeleri sonucu çözüme yaklaştığımızı hissettik. Bu süreçte hükümete destek olmak gerekir. Benim kararımda da bunlar etkili oldu. Kişisel bir beklentim yok. Ülke politikası adana böyle bir karar verdim. Hayırlı olsun.”
Ocak aynında istifa eden Fırat, Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner tarafından AKP’ye davet edilmişti. Ulusal Kanal, Fırat ile Metiner arasındaki görüşmeyi duyurarak, Fırat'ın AKP'ye katılacağını açıklamıştı. Fırat, bu haber üzerine, 'siyasete bağımsız olarak devam edeceğim' açıklamasında bulundu. Ancak Fırat, aradan geçen iki ayın ardından AKP’ye katılma kararı aldı.
Salı günü yapılacak AKP grup toplantısında Adıyaman Bağımsız Milletvekili Salih Fırat’a bizzat Başbakan Erdoğan tarafından AKP rozeti takılacağı belirtildi.
CHP’lilerden sert tepki
CHP’den istifa eden Adıyaman Bağımsız Milletvekili Salih Fırat, AKP'ye katılacağını açıklamasının ardından CHP'li vekillerden sert tepkilerde peşpeşe geldi. 
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Twitter'daki hesaplarından Salih Fırat'ın AKP'ye geçmesini değerlendirdi.
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Salih Fırat'ın AKP'ye geçeceğini açıklamasını Twitter'daki hesabından değerlendirdi, 'CHP milletvekili olarak binlerce vatandaşımızın oyları ile seçilen Adıyaman Milletvekili Salih Fırat Salı günü AKP’ye katılacağını açıklamış. Adıyaman'da CHP’ne oy veren binlerce vatandaşımız Sayın Fırat’ın aksine kendilerini cok kötü hissediyordur. Türkiye'yi dönüştürmek icin artık hiçbir şeyini gizlemeyen AKP’ye destek olmayı icine sindiren Sayın Fırat artık vicdanıyla başbaşadır.”
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Salih Fırat'ı topa tuttu. İşte Ağbaba'nın yazdıkları: '@salihfırat adam değildir. Hırsızlık sadece çepten para çalmayla olmuyor hırsızlık bazen oy çalmayalım da oluyor. Kim ki kendi oyu olmadan seçildiği partiden başka partiye geçiyor sa HIRSIZDIR !!! Kim ki oy aldığı partinin zıttına geçiyorsa ALÇAKTIR !! Kim ki dün siyah dediğine bugün AK diyorsa ALÇAKTIR !! Kim ki 5 oyu yok ken seçildiği partiye ihanet ediyorsa #ALÇAKTIR. Kim ki dün alçak dediği Adıyaman Ak parti Mv li ile aynı partiye geçiyorsa #ALÇAKTIR. Kim ki bahane yaratarak başka partiye geçiyorsa ALÇAKTIR !kim ki buna bahne arıyorsa O da ALÇAKTIR !!!'

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor