Bürokratlar yine AKP’ye akın etti

GÜNDEM 28.02.2015 11:47:42 0
Bürokratlar yine AKP’ye akın etti

 

Aralarında 5 Milletvekilinin de bulunduğu 69 kişi Adıyaman’dan Milletvekili adayı olabilmek için Ak Parti’den aday adayı oldu. Aday adaylarının önemli bir bölümünü çeşitli görevlerde bulunan bürokratlar oluştururken, aday adayları bu pazar temayül yoklamasında önemli bir sınava çıkacaklar.

Besni’den 8 aday adayı

20 Şubat’ta sona eren aday adaylık başvurularının ardından Ak Parti’ye 69 kişinin aday adayı olarak başvuru yaptığı bildirildi.  Adıyaman İl Başkanlığının yanı sıra Ankara’da Ak Parti Genel Merkezinde yapılan başvurularda Bürokratlar ağırlık kazandı. Ak Parti’ye Adıyaman’da yapılan 69 başvurunun içinde 5 Milletvekili de bulunuyor. 

Besni’den geçen hafta müracatta bulunan Mehmet Gülten, Cuma Dayan, Mehmet Mete, Öser Aslan, Hamit Arslan, Osman Aydın ve son gün müracatını yapan Reşit Alkan’ın ardından aday adayı sayısı Milletvekili Mehmet Erdoğan ile birlikte 8 oldu.

Adıyaman’dan milletvekili adayı olmak için başvuruda bulunan 69 kişiden 17’si AK Parti Genel Merkezi’ne, 52’si AK Parti İl Başkanlığı’na başvuruda bulundu. 69 kişi içerisinde 14 bayan, 11 engelli vatandaş bulunuyor. 14 kişi ise ikinci tercihine Adıyaman’ı yazdı.

Yönetimler oy kullanacak

Milletvekili adaylarının belirlenmesinde en önemli etken olarak gösterilen temayül yoklaması 1 Mart Pazar günü Adıyaman’da yapılacak. Temayül yoklamasında merkez, ilçe ve belde teşkilatları yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Kadın Kolları yönetim kurulu, Gençlik kolları yönetim kurulu, Belediye meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri ve mahalle temsilcilerinin oy kullanacağı öğrenildi.

Sonuçları açıklanmayacak!

Yapılan Temayül Yoklaması sonucunda sandıklar, daha sonra Genel Merkez’de 5 Mart’ta yapılması planlanan Temayül Üst Kurulu öncesinde açılacak ve oylar sayılacak. Temayül sonuçları kamuoyu ve teşkilatla paylaşılmayacak, sadece Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanması planlanan Temayül Üst Kurulu'nda değerlendirilecek.

Parti teşkilatının aldığı karara göre Temayül Yoklamasına, 22.23. ve 24. Dönem milletvekillerinin yanı sıra, bir dönem önce Ak parti il Başkanı olan İ.Halil Fırat ve bir dönem önce Kadın Kolları Başkanlığını yapan Ayla Pektaş dâhil olmayacak.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor