Bütün kararlılığımızla seçime hazırlanmalıyız

GÜNDEM 30.10.2012 09:33:05 0
Bütün kararlılığımızla seçime hazırlanmalıyız

 

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Murat Karayalçın, Besni CHP İlçe Teşkilatını ziyaret etti.  Ziyareti sırasında gündemle ilgili konulara değinen Karayalçın partililerin sorun ve önerilerini dinledi.

Toplantıya CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, CHP eski milletvekili Şevket Köse, CHP Besni İlçe Başkanı Aydın Doğan, Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar, Yaylakonak Belediye Başkanı Hasan Karakaya, Gölbaşı Eski Belediye Başkanı Sait Özer, Şambayat Eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Pınar, Köseceli eski Belediye Başkanı Aydın Ünal yönetim kurulu üyeleri, İl Encümenleri ve partililer katıldı.

Parti binasını ziyaret eden Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın yerel seçimlere çok iyi hazırlanılması gerektiğini ifade etti. Karayalçın Adıyaman’ı çok sevdiğini, kendisini hemşerisi olarak gördüğünü ifade ederek, “Adıyaman’da yönetim çalışmalarının dışında siyasi çalışmalar yapmaktan da çok büyük memnuniyet duyarım” dedi.

Karayalçın, son kurultayda 60 kişilik parti meclisi üyeliği için 500 dolaylarında partilinin aday olmasının sevindirici bir durum olduğunu söyledi. Karayalçın “Aslında bu ilgi partililerimizin parti meclisine önem verdiğinin göstergesidir. Ayrıca parti hukuku da parti meclisine çok büyük önem verdiğini gösteriyor. Fakat parti meclisi toplantıları iki ayda bir yapılıyor. İki ayda bir yapılan toplantının üretken olması çok olanaklı bir durum değildir. Eskiden ayda bir toplanılıyordu, sonra tüzük değişti iki ayda bir toplanılır hale geldi. O yönüyle parti meclisi üyelerinden beklenilen hizmetin verilmesi çok olanaklı gözükmüyor. Ben Sosyalist Enternasyonal’e üye partilerin tüzüklerini de bir miktar inceleyerek Genel Başkanımıza bir öneri sundum. Önerimin özü şudur. Parti meclisi üye sayısı 60 olmamalıdır, 200 olmalıdır diye düşünüyorum. Bir kere 81 ilden tıpkı milletvekili dağıtımında olduğu gibi 81 ilde birer tane parti meclisi üyeliği İstanbul’a da Hakkari’ye de verilmelidir. Geriye kalan 119 üyeden bir bölümünü illerin seçimlerde gösterdiği başarıya dayalı olarak seçilmeliler.” dedi. 

Önümüzde 4 seçim var

Partililere seslenerek önlerine 4 büyük seçim olduğunu ve tüm güçleriyle öncelikle yerel seçimlere hazırlanmak gerektiğini söyleyen Karayalçın, “Artık bütün gücümüzü seçim başarısı için kullanmak durumundayız. Önümüzde 4 seçim var ve biri muhtemelen bir yıl sonra olacaktır. Belki olmayada bilir, çünkü biliyorsunuz ve izliyorsunuz Türkiye’de ki gelişmeleri. Belediye seçimleri eğer 2013 sonbaharında olmazsa, 2014 ilkbaharına da kayabilir. Yani 27 Ekim’de olamayacağı görülüyor. Cumhurbaşkanı referanduma götürmeyecek ve geri gönderecek.

Ama ister 2013 sonbaharında olsun, ister 2014 ilkbaharında olsun, önümüzdeki ilk seçim bu seçimdir. Önümüzdeki ikinci seçim 2014 Ağustos’unda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi, üçüncü seçim ise 2015 Haziran ayında yapılacak olan Milletvekili seçimleri ve son olarakta muhtemelen bir referandum yapılacaktır. Önümüzde 4 seçimlik bir paket var ve biz bütün kararlılığımızla bu seçimlere hazırlanmalıyız.” Dedi.

Belediyeyi ziyaret etti

CHP Parti  Meclis Üyesi Murat Karayalçın ve beraberindeki heyet CHP Besni İlçe teşkilatındaki incelemelerinden sonra Besni Belediye Başkanı Fahri Serter’i de makamında ziyaret etti. Serter, Murat Karayalçın’a Belediyenin bazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Uzay Çatı, İş Merkezi gibi yapılan projeleri açıklayan Başkan Serter, asıl hedeflerinin HES Projesini hayata geçirmek olduğunu ifade ederek har ay milyarlarca lira elektrik parası ödediklerini , proje hayata geçtiğinde belediyenin her ay milyarlarca lira elektrik parası ödemekten kurtulacağını ifade etti.

1000 aileye her ay 100 TL yardım

Ayrıca maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi 1000 aileye her  ay 100 TL maddi yardımda bulunmak için projelerinin olduğunu belirten Başkan Serter, bu proje hayata geçtiğinde ihtiyaç sahibi ailelerin bu parayı elden değil her ay bankadan çekeceklerini belirtti.

Mimarlık Fakültesi arsa tahsisi işlemlerinin bitme aşamasında olduğunu ve bunun  içinde yasal prosedürü takip ettiklerini açıklayan Serter, Fakülte için 860 dönüm arsa tahsisinde bulunacaklarını ve fakülteyi Erdemoğlu ailesinin yapacağını belirtti.

CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın, Erdemoğlu ailesinin Besni’ye yapacağı Mimarlık Fakültesinin Besni’ye büyük katkı sağlayacağını belirterek, Belediye Başkanı Fahri Serter’in Devletten hiçbir katkı almadan yapmış olduğu başarılı çalışmalarından ve projelerinden dolayı  kutladı.

Eski Besni tarihi hakkında da bilgiler alan Karayalçın, Besni’nin çok eski bir tarihe dayandığını ifade etti.

Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın’a 1937 yılı Cumhuriyet Bayramını anlatan tablo hediye etti.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor