BÜYÜK ZAFER 105. YILINDA BURUK KUTLANDI

Türk milletinin omuz omuza vererek kahramanlık destanı yazıp, vatan ve millet sevgisinin sembolleştiği ve bir milletin yeniden dirilerek emperyalist ülkelere ?Çanakkale geçilmez? dediği 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 105. Yıldönü

GÜNDEM 20.03.2020 10:16:27 0
BÜYÜK ZAFER 105. YILINDA BURUK KUTLANDI

Şanlı tarihimizin en önemli zaferlerinden olan Çanakkale Zaferi 105. Yılında son zamanlarda hızla artan koronavirüs nedeniyle buruk kutlandı. Adıyaman ve Besni´de yapılan törenlerde sadece çelenk sunumu ve şehitlik ziyareti yapıldı.
Türk Milleti´nin en zor koşullarda ve yokluk içinde omuz omuza gelip, emperyalist ülkelere geçit vermeyeceğinin ifadesi olan Çanakkale Zaferi, Adıyaman´da şehitlik anıtına çelenk sunumuyla başladı.
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 105. yıldönümü dolayısıyla Adıyaman şehitliğinde tören düzenlendi.
Şehitlikte düzenlenen programa Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Yasin Gündoğmuş ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Derneği Şube Başkanı Hacı Erdengi katıldı.
Vatan ve mukaddesat uğruna can veren şehitler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı´nın okunması ve şehitlik anıtına çelenk sunulmasıyla devam etti.
Çelenk sunumunun ardından Vali Aykut Pekmez ve protokol üyeleri, şehitliği ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
Öte yandan Besni´de de Hükümet Konağı Bahçesinde Kaymakam Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Besni Askerlik Şube Başkanı P. Asteğmen Muhammed Furkan Canlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel´in katılımıyla tören düzenlendi.
Akabinde açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu; ?Fedakarlık, cesaret ve vatanseverlik gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destan olan Çanakkale Zaferinin 105. yıldönümünü kutlamanın onur ve gururu içerisindeyiz. 18 Mart Çanakkale Zaferinin 105. yılında başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canını vatana siper ederek cesaretiyle destan yazan tüm kahraman ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyoruz? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor